25 september, 17:00 uur competitiewedstrijd: DVC Dedemsvaart – FIT Boys

19 september 2021
de Webmaster

De voorbereiding zit er op voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh. De tijd van oefen- en bekerwedstrijden is voorbij, het gaat vanaf nu om het echie. En de eerste competitiewedstrijd is gelijk een bijzondere in meerdere opzichten. Het tijdstip is wat laat (17:00 uur), de tegenstander is een fusieclub (fusie tussen ODC’83 (zaterdag) sv Dedemsvaart (zondag)) en ze zijn een kampioenskandidaat in de 3e klasse D. FIT Boys kan zijn borst dus gelijk nat maken en zal vol aan de bak moeten zaterdag op Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart.

DVC Dedemsvaart won in de beker 3 keer: 4 – 1 van SVV’56 (4e klasse), 0 – 5 van Kloosterhaar (3e klasse) en 2 – 4 van Drienerlo (4e klasse) en bekert dus door. Topscoorder in de beker zijn Mick Kuilder en Daan Valk met elk 3 doelpunten. Melvin Hulleman scoorde 4 keer tijdens de oefenwedstrijden. Trainer Pim Donker moet van de zaterdag- en zondagselectie één team maken, maar kan van beide verenigingen natuurlijk de beste spelers selecteren. DVC Dedemsvaart zal daarom zeker bovenin in de 3e klasse D gaan meedraaien en wie weet kan het meespelen om het kampioenschap.

FIT Boys won, speelde gelijk en verloor in de beker (1 – 1 Fc Assen, 3 – 7 Veenhuizen en 2 – 0 Borger). Topscoorder in de beker is Stefan Eefting met 2 doelpunten. Voor trainer Otto Halmingh is het zaak de zeer jonge selectie goed voor te bereiden op wedstrijden als deze in de 3e klasse. De ploeg is talentvol maar moet nog veel leren. Maar van wedstrijden tegen goede tegenstanders wordt je nooit minder. Doelstelling dit seizoen voor de groen-gele formatie is handhaving en dus moet je 3 ploegen onder je houden. En daar zal DVC Dedemsvaart zeer waarschijnlijk niet één van zijn.

Historie hebben beide teams niet. Tegen de voorloper van DVC Dedemsvaart (ODC’83) speelde FIT Boys vorig seizoen de laatste wedstrijd en won met 1 – 2. Daarna werd de competitie stilgelegd en ook niet meer hervat.

Zaterdag 25 september om 17:00 uur op Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart leidt scheidsrechter Gjalt van Duinen de competitiewedstrijd DVC Dedemsvaart – FIT Boys.