27 aug, 20:00 uur: FIT Boys 1 – Beilen zo 1

21 augustus 2022
de Webmaster

Zaterdagavond 27 augustus speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh de vaste oefenwedstrijd tegen buurman Beilen zo 1. Enkele seizoenen werd deze wedstrijd niet gespeeld, maar toenmalig leider van vv Beilen Hans Doldersum, helaas ons veel te vroeg ontvallen, en leider van cvv FIT Boys Maurits Beuling zochten contact met elkaar. En zo is deze wedstrijd sinds vorig seizoen weer in ere hersteld. Vorig seizoen won Beilen met 3 – 0.

vv Beilen bivakkeert al weer 7 seizoen in de 2e klasse en gaat het 8e seizoen in. Nieuwe trainer Robert Bos zal de prestaties van zijn voorganger Erik de Jong op zijn minst willen evenaren zo niet verbeteren. Beilen heeft ook een jonge selectie en het is mooi te zien dat er ook 3 oud-FIT Boys jeugdleden bij de selectie zitten. Blessing van der Veen, Daniël Götz en Carlos en Owen van der Werff doorliepen de jeugdopleiding van FIT Boys en maakten in de JO17/JO19 de overstap naar de buurman. Zij treffen veel oud teamgenoten uit de jeugd, onder andere Niels van der West, Mike Jonink en Lars Hilberts. Een soort reünie wedstrijd lijkt het dus wel. Als Voetbalnoord.nl klopt, is dit de 1e en enige oefenwedstrijd van vv Beilen. Maar volgens de eigen website spelen zij op 13 september nog tegen Erica.

FIT Boys is voor het eerst sinds vele seizoen weer 4e klasser en is een elftal in opbouw. Gedurende de afgelopen seizoenen is de ervaring binnen het team gestopt of lager gaan voetballen en is er veel jeugd doorgestroomd. Talentvolle jeugd uit de FIT Boys jeugdopleiding en er zit nog veel goede en talentvolle jeugd aan te komen. Die spelen nu nog in de JO19 en JO17. Voor de toekomst zit het dus wel goed en aan trainer Otto Halmingh de schone taak om hiervan weer een goed voetballend elftal te maken, die bovenin de 4e klasse D kan gaan meedraaien.

De onderlinge duels tussen beide teams zijn talrijk. Sinds het seizoen 1997/1998 speelden beide 19 keer tegen elkaar. Daarvan won FIT Boys er 3, werd er 3 keer gelijkgespeeld en won Beilen de andere 13 potjes. Het doelsaldo is 24 voor en 45 tegen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar gezien het klasse verschil zou er een overwinning voor buurman Beilen uit moeten rollen. In het oogspringende uitslag voor FIT Boys is de 5 – 0 winst in het seizoen 2011-2012. Frank Benjamins scoorde 3 maal, Mark Seubring 1 maal. Maar omdat verzorgster Ria de Vries 50 jaar was geworden, schoot Beilen ook nog in eigen doel zodat er een mooi eerbetoon op het scorebord kwam. De laatste editie was een prooi voor Beilen dat met 3 – 0 won.

Zaterdagavond start de wedstrijd op Sportpark Noord-West tussen FIT Boys en Beilen zo om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Kuipers.