27 mei, 14:30 uur: vv Waskemeer – cvv FIT Boys

21 mei 2023
de Webmaster

Zaterdag 27 mei speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van scheidend trainer/coach Otto Halmingh de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in Waskemeer tegen de plaatselijke vv. In de selectie neemt Ivo van Ewijk afscheid en dus trainer Otto. FIT Boys staat keurig zesde en dat voorspelde Otto Halmingh als eindklassering en als FIT Boys (een) punt(en) pakt blijven ze zesde. Vorige week werd degradatiekandidaat SCN met 3 – 2 verslagen in een bij vlagen prima wedstrijd. Waskemeer gooide roet in het eten van de kampioensaspiraties van Onstwedder Boys door deze ploeg op 2 – 2 te houden. RWF lijkt nu de titel te gaan grijpen met 2 punten voorsprong op Onstwedder Boys en nog 1 speelronde gaan.

Waskemeer speelt een vlak seizoen met een opleving halverwege de competitie en toen kwamen ze net op bezoek bij FIT Boys en wonnen met 1 – 3. In de 1e periode werden er 15 punten gehaald (4x winst, 3x gelijk, 5x verlies) met een doelsaldo van 31 voor en 28 tegen. In de 2e periode werden tot nu toe 16 punten gehaald (4x winst, 4x gelijk, 3x verlies) met een doelsaldo van 19 voor en 18 tegen. Opvallend is dus dat Waskemeer moeilijker scoort, maar ook minder doelpunten tegen krijgt in de 2e fase. Topscoorder aan Waskemeer-zijde is Mitchell Schievels met 20 doelpunten.

FIT Boys richt zich op in de laatste fase van de competitie en behaalde uit de laatste 4 wedstrijden 10 punten (doelsaldo 10 voor en 5 tegen). Na een wervelend begin met onder andere winst op SVBO, RWF, Fc Assen, NWVV en Glimmen en bekerwinst tegen 2e klasser DESZ, kwam de klad er in. Na het 6 – 1 verlies in de beker tegen SVBO zo (1e klasse) behaalde het team in 12 wedstrijden slechts 6 punten en kwamen de onderste plekken in beeld. Maar die zijn nu weg en FIT Boys kan stevig in het linker rijtje eindigen als er tegen Waskemeer gewonnen of gelijkgespeeld wordt. Topscoorder aan FIT Boys zijde is DaniĆ«l van der West met 10 doelpunten, met als goede 2e, 3e en 4e Lars Hilberts (7), Jelmer van Dijk (6) en Stefan Eefting (5).

De historie tussen beide teams is kort, slechts 2 wedstrijden. in 2010 won FIT Boys met 2 – 1 tijdens een bekerwedstrijd (doelpunten Robbert Dijkema en Kevin Eising). Eerder dit seizoen zoals genoemd won Waskemeer met 1 – 3 (doelpunt Matthijs Bonnen). Hoewel beide teams niks meer kunnen winnen of verliezen, staat voor FIT Boys revanche op de eerdere competitiewedstrijd en de 6e plek op het spel.

De wedstrijd zaterdag 27 mei om 14:30 uur op Sportpark ’t Ald Leger in Waskemeer tussen vv Waskemeer en cvv FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Snippe.