28 juni: Van de voorzitter….

28 juni 2020
de Webmaster

Wij zijn gekomen aan het einde van een bijzonder seizoen. Een seizoen dat we ons nog jarenlang zullen herinneren. Op het moment van schrijven had ik eigenlijk op de TT-baan moeten zijn om mijn jaarlijkse rol bij de toegangscontrole te vervullen. Helaas kon ook dit evenement niet doorgaan. We hebben veel moeten missen dit voetbalseizoen. Alles stond en staat nog steeds in het teken van de richtlijnen van het RIVM . We hebben dat als samenleving, Beilenaren, clubleden met z’n allen goed opgepakt. We moesten ons veel dingen ontzeggen. Ook als club hebben we veel leuke en traditionele dingen niet kunnen doen. Toch kunnen we wel trots zijn op onze leden. Op de momenten dat het weer kon om te gaan trainen – met of zonder 1,5 meter- hielden we ons goed aan de opgestelde protocollen. Ik wil bij deze dan ook degenen die druk zijn geweest om deze protocollen te maken en te handhaven, bedanken voor hun (soms lastige en moeilijke) aandeel hierin. De samenwerking tussen gemeente Midden Drenthe, Stichting Sportpark Noord West , vv Beilen en Fit Boys is als zeer positief en prettig ervaren. Samen stonden we sterk.

Normaal sluiten we het seizoen af met de jaarlijkse Fit Boys Familiedag. Ook deze slaan we een jaar over. Vaak werd er op de Familiedag even een korte terugblik gegeven op het afgelopen seizoen. Er is toch veel te noemen wat er speelde binnen onze club. Veel mooie en plezierige momenten maar ook momenten waarin we stil moesten staan bij het feit dat mensen ons zijn ontvallen. Het gemis is er nog steeds. Ook zijn er Fit Boysleden ziek. We denken ook aan jullie. We zijn hier als vereniging sterker uitgekomen. Ook hierin zijn we samen Fit Boys.

Op de Familiedag worden ook de jaarlijkse verenigingsprijzen bekendgemaakt. Ook dit stellen we een jaar uit.

Sportief gezien was het voor Fit Boys ook een bewogen jaar . In een jaar waarin de competitie niet werd afgemaakt, we afscheid van onze hoofdtrainer namen, er toch ook kampioenen waren en waar dus ook een poos het voetbal helemaal stil lag.

Langzamerhand kunnen we weer naar de toekomst kijken. De bal mag weer rollen. Zoals het nu lijkt zullen de voetbalkalenders voor het komende seizoen normaal gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat er in augustus getraind kan worden en ook de oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden. Het bekerprogramma en daarna de start van de competitie.

Fit Boys is trots op zijn sponsoren. Zonder sponsoren geen voetbal. Gelukkig is het weer gelukt om voor de komende seizoenen weer verschillende (nieuwe) sponsoren te binden aan Fit Boys. Sponsoren we zijn blij met jullie. Nogmaals de oproep aan de leden “Koop bij onze sponsoren”. Steun ze. Vooral in deze moeilijke tijden.

De overheid heeft aangekondigd dat vanaf 1 juli de kantines weer mogen geopend. We vinden het allemaal heel belangrijk dat deze stap gezet kan worden. We hebben besloten om vooralsnog de kantine nog niet te openen. We hebben voor de kantine te maken met de regels die ook voor de horeca gelden. We werken aan een coronaproof plan voor de kantine. Nog even geduld dus. Voor het zomeravondvoetbal vind je informatie op de website.

Ik wens jullie allen een mooie zomer. Met misschien toch nog een vakantie. In Nederland of toch nog even buiten Nederland. Veel plezier en tot ziens op Noord West na de zomer.

Johan Boer