29 apr, 14:30 uur: FIT Boys 1 – Wildervank 1

26 april 2023
de Webmaster

Deze zaterdag speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis tegen Wildervank. De uitwedstrijd zal de ploeg nog niet vergeten zijn, want na een slechte 1e helft en 2 – 0 achter, kwam FIT Boys de 2e helft nog wel terug tot 2 – 1 maar daar bleef het bij. FIT Boys speelde afgelopen zaterdag een slechte wedstijd tegen Mussel uit, maar de scheidsrechter paste zich aan aan het niveau. De eindstand werd 2 – 1 na een dubieus doelpunt met keeper Niels van der West geblesseerd in de 5 meter. Wildervank had een betere zaterdag. Na een 0 – 1 achterstand won het met 3 – 2 van Waskemeer.

Wildervank speelt een prima seizoen, met name de 2e seizoenshelft. In de 1e periode werd er nog 5 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 4 keer verloren. Dat leverde 18 punten op uit 12 wedstrijden (doelsaldo 25 voor en 23 tegen). Na een aarzelend begin, kwam Wildervank er steeds beter in en dat zette door in de 2e periode. De ploeg van trainer/coach Jos de Vrieze won al 5 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor 2 keer. Dat leverde al 17 punten (27 voor en 17 tegen) en met een totaal aantal punten van 35 staat de ploeg keurig 4e. En de ploeg herbergt ook een echter topscoorder. Lourens Huizing schoot er dit seizoen al 14 in.

FIT Boys begon nog zo goed aan het seizoen met in de 1e acht wedstrijden winst op de complete top 6. Topscoorders DaniĆ«l van der West en Lars Hilberts schoten er in de 1e periode elk 7 in. Maar toen begon het verval. Verlies partijen, een lange lijst aan blessures en vormverlies. En FIT Boys kan zich maar nier terug knokken in de ‘wedstrijd’. Daar waar FIT Boys in de 1e seizoenshelft vaak de langste adem had, het geluk aan haar zijde en de kansen die er in vlogen, zit het nu niet mee en moet de ploeg knokken en 200% geven. De ploeg speelt niet voor de trainer of de staf, maar voor de eer, voor het team en voor de club. Alles geven, strijden en tot het gaatje gaan. Dat is nu nodig. En revanche nemen voor het verlies eerder dit seizoen uit bij Wildervank. Koste wat het kost dat recht willen zetten en voor niets minder dan de 3 punten gaan. Het is nodig, want FIT Boys staat nog net 1 plek boven de nacompetitieplekken en dat is niet waar FIT Boys wil staan en waar het hoort.

De historie is kort en zegt dus niets. Alleen het eerdere verlies dit seizoen in Wildervank (2 – 1) is de enige confrontatie tussen beide. Lars Hilberts maakte het doelpunt voor FIT Boys.

Zaterdagmiddag start om 14:30 uur op Sportpark Noord-West de wedstrijd FIT Boys 1 – Wildervank 1 die onder leiding staat van scheidsrechter Rene Annen.