29 okt, 14:30 uur: FIT Boys – RWF

23 oktober 2022
de Webmaster

Na een aantal weken geen competitieverplichting speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh zaterdag 29 oktober thuis tegen RWF. RWF speelde 15 oktober tegen Waskemeer met 3 – 3 gelijk. Afgelopen zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Ouwe Syl (4e klasse) werd het weer 3 – 3, maar nu moest er wel een beslissing vallen en na een penaltyreeks trok Ouwe Syl aan het langste eind (8 – 7). En FIT Boys heeft ook ervaring met een penaltyreeks. 8 oktober won de ploeg thuis van SVBO met 2 – 0 en na een vrij weekend 15 oktober (13 ploegen in de competitie) speelde het 22 oktober thuis in de 1e knock out ronde van de beker tegen DESZ 2 – 2 gelijk en won de penaltyreeks met 5 – 3.

RWF uit Friesepalen is voor FIT Boys een grote onbekende en beide teams hebben geen verleden. RWF is een stabiele 4e / 5e klasser met een kleine uitstap naar de 3e klasse (2011 – 2016) en vaak een goede middenmoter. Behalve vorig seizoen toen de ploeg van trainer/coach Jan Haan (5e seizoen bij RWF) 3e werd en een periode pakte, maar op penalty’s strandde tegen Lycurgus. Weer die penalty’s. In de competitie won de ploeg 2 maal (1 – 6 Wildervank en 2 – 0 BSVV), speelde 1 keer gelijk (3 – 3 Waskemeer) en 1 maal verlies (1 – 0 SCN). 7 uit 4 dus met een doelsaldo van 11 voor en 5 tegen. Topscoorder is Xander Wagenaar met 5 doelpunten (inclusief de beker 9).

FIT Boys heeft tot nu toe een heerlijke bekercampagne. In de poulefase volgde na een 2 – 2 tegen Beilen za een knappe 2 – 0 winst op Hoogeveen za. Na de 6 – 1 tegen Tiendeveen bekerde FIT Boys door. En zaterdag was er sprake van een heuse stunt. De ploeg schakelde 2e klasser DESZ uit na penalty’s. In de competitie werden er 4 punten behaald na een 1 – 1 tegen Onstwedder Boys, 3 – 1 verlies van Haulerwijk en een 2 – 0 winst op SVBO. Het lijkt er op dat FIT Boys tegen betere ploegen het beste in zichzelf naar boven kan halen en dan rekenen we RWF met een 3e plaats maar tot een betere ploeg. Topscoorders aan FIT Boys-zijde zijn Jelmer van Dijk, Ivo van Ewijk, DaniĆ«l van der West en Lars Hilberts met elk 1 doelpunt. Lars heeft er met de beker samen al 8 gemaakt.

Zoals vermeld hebben beide teams geen verleden en kan er dus niet teruggeblikt worden met uitslagen uit de oude doos.

De wedstrijd zaterdag 29 oktober om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tussen FIT Boys en RWF staat onder leiding van scheidsrechter Riny Jansen.