Voorbeschouwing: FIT Boys – BSVV

27 september 2018
de Webmaster

Onze club van RTV Drenthe komt zaterdag tijdens deze Midden-Drenthe derby opnames maken. Kijk de beelden terug op zondagavond 18:40 uur op RTV Drenthe.

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelt zaterdag 29 september zijn tweede competitiewedstrijd tegen gemeente Midden-Drenthe genoot BSVV. BSVV verloor zaterdag 22 september toch wel terecht met 3 – 4 van Elim, al kwam het vlak voor tijd nog goed terug mocht dit niet baten. De 3 punten gingen mee naar Elim. FIT Boys speelde uit tegen nieuwekomer in de 3e klasse D Avereest. Het verloor met 3 – 3. In de 88e minuut was het nog 1 – 3 en ook na de 2 – 3 leek de ploeg de 3 punten binnen te halen. Toen volgde nog een rode kaart aan FIT Boys-zijde en even later een penalty tegen en stond na 95 minuten een 3 – 3 eindstand op het scorebord.

BSVV
BSVV kende een behoorlijke voorbereiding. Een oefenwedstrijd tegen WKE’16 werd nipt verloren (1 – 0). In 3 bekerwedstrijden werd er 2 keer gewonnen en 1 maal verloren. Nieuw Balinge was te sterk (2 – 0), maar gewonnen werd er van VCG (4 – 2) en van Asser club LTC (1 – 0). Zoals gezegd begon het de competitie met een 3 – 4 nederlaag tegen Elim en de technische staf is voor dit seizoen reëel: “Wij zullen in aardig wat wedstrijden de onderliggende partij zijn en moeten dan spelen naar de mogelijkheden.” Topscoorder van de voorbereiding met 3 doelpunten is Himem Mohammed en hij is in de competitie gedeeld topscoorder met Robin Timmer en Estifer de la Cruz (elk 1 doelpunt).

FIT Boys
FIT Boys heeft een drukke voorbereiding gehad met veel oefen- en bekerwedstrijden. In 5 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijd werd 18 keer gescoord en kreeg de ploeg 15 doelpunten tegen. 2 – 1 verlies (Grijpskerk), 0 – 3 winst (Waskemeer), 3 – 2 verlies (Veenhuizen), 1 – 5 (VEV beker), 5 – 2 verlies (Willemsoord), 3 – 0 winst (Borger), 2 – 0 verlies (CSVC beker) en 2 – 2 (Elim beker). Stefan Eefting was met 6 doelpunten topscoorder van de voorbereiding en ook in de competitie is hij de topscoorder met 2 doelpunten, gevolgd door Kevin Kooistra met 1 doelpunt (na de 3 – 3 tegen Avereest).

De historie
De historie van deze wedstrijd is talrijk met 16 ontmoetingen (uit en thuis). 7 keer won FIT Boys, 4 keer werd er gelijkgespeeld en 5 keer won BSVV (doelsaldo 22 om 20 in het voordeel van FIT Boys). Met statistieken win je geen wedstrijden en resultaten uit het verleden (ook die van vorig seizoen) bieden geen garantie voor de toekomst. Eén van die wedstrijden uit de historie werd gespeeld op 2 februari 2008 en eindigde in 2 – 2. Van FIT Boys-zijde slecht, van BSVV zijde prima maar toch een puntendeling. Doelpuntenmakers aan FIT Boys zijde waren Ronald van Waardhuizen en Tim Seubring en aan BSVV-zijde 2 maal Marten Homan. LEES HIER het hele verslag op voetbalnoord.nl.

De wedstrijd op zaterdag 29 september in Beilen op Sportpark Noord-West start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Rutgers.