2e AED en Reanimatie instructie-avond

28 februari 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Op donderdagavond organiseerde de AED- en Noodplancommissie van FIT Boys onder leiding van Ria de Vries een AED en Reanimatie instructie-avond. Wederom deden een flink aantal jeugd- en seniorleiders/-trainers en vrijwilligers mee. Eerst werd het reanimeren en beademen geoefend. Even feeling krijgen en weten hoe het werkt. Daarna ging iedereen 4 minuten lang reanimeren en beademen, waarna de 2e in de groep (en na 4 minuten de 3e) het overnam. Reanimeren is best vermoeiend want in 4 minuten tijd, maak je wel 8 series van 30 keer reanimeren en 2 keer beademen.

Ook gaf Ria uitleg over de AED. Waar hangt deze in het kantinecomplex (onder de trap in de hal) en hoe werkt het. En daarna gingen de cursisten weer aan de slag. De AED werd geoefend op de oefenpoppen en dat ging na wat proberen best goed. Zo kwam er een einde aan een zeer nuttige en leerzame avond, mede dank zij Ria de Vries en de leden van de AED en Noodplancommissie. Bedankt!

Dinsdag 5 maart staat de volgende instructie-avond op de agenda en dan volgt donderdag 7 maart de laatste instructie-avond.