3 feb, 14:30 uur: Hollandscheveld – FIT Boys

28 januari 2024
de Webmaster

Na een winterstop vol zaalvoetbal en oefenwedstrijden mag de Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring deze zaterdag weer een competitiewedstrijd spelen. De uitwedstrijd tegen koploper Hollandscheveld staat op het programma. Hollandscheveld speelde vorige week al de 1e competitiewedstrijd na de winterstop tegen de nummer 3 Borger (2 – 2). FIT Boys oefende vooral, naast deelname aan het Protos Weering Zaaltoernooi. Er werd verloren (Vitesse’63 5 – 1), gelijk gespeeld (Beilen za 2 – 2) en gewonnen (Tiendeveen (0 – 4).

Hollandscheveld
De ploeg van trainer/coach Bernard Koning is na de degradatie uit de 3e klasse bezig aan een sterk seizoen. De doelstelling was zo snel mogelijk weer te promoveren en de ploeg is op de goede weg. Er werd 7 keer gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren. In Beilen won Hollandscheveld met 1 – 3 na een slechte start van FIT Boys (na 11 minuten al 0 – 2). De ploeg is een mooie mix van jong talent en veel ervaring en is daardoor vrij stabiel. Topscoorder bij de oranjehemden is Roy Strijker met 12 doelpunten.

FIT Boys
De ploeg van trainer/coach Tim Seubring speelt een wisselend seizoen. Soms speelt de ploeg de pannen van het dak, om soms in dezelfde wedstrijd of een week later dramatisch slecht te spelen. Maar dat is debet aan een jonge ploeg in opbouw. Het jongste selectielid is 17 jaar en dus is FIT Boys vooral aan het bouwen dit seizoen en is dit vooral een leerjaar. De ploeg won 4 keer. speelde 2 keer gelijk en verloor 5 keer. In geen van de wedstrijden werd de ploeg echt weggespeeld, behalve tegen Borger (3 – 6) toen het een complete offday had. Topscoorder aan FIT Boys-zijde is Lars Hilberts met 8 doelpunten.

Historie
De historie tussen beide ploegen is enorm en start al in het seizoen 1960-1961. 46 ontmoetingen en daar won FIT Boys er 13 van, Hollandscheveld 24 en werd er 9 keer gelijkgespeeld. Doelsaldo 75 voor en 103 tegen. Er lijkt dus een licht voordeel voor Hollandscheveld op basis van de statistieken. 7 mei 2022 won FIT Boys met 0 – 1 (doelpunt Jelmer van Dijk) en streed tegen degradatie (wat overigens niet lukte). Eerder dat seizoen won Hollandscheveld in Beilen met 1 – 2 (doelpunt FIT Boys: Lars Hilberts).

Deze competitiewedstrijd tussen Hollandscheveld en FIT Boys op Sportpark De Oosthoek start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Luit Nieboer. Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen Hollandscheveld 2 en FIT Boys 2 om 12:30 uur tegen elkaar.