3 sep, 14:30 uur: Beilen za 1 – FIT Boys 1 (beker)

29 augustus 2022
de Webmaster

Zaterdag 3 september staat voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh de eerste bekerwedstrijd op het programma. Daar waar afgelopen zaterdag nog tegen het 1e zondagteam van de buurman werd gespeeld, is nu het 1e zaterdagteam aan de beurt. Beilen za 1 bestaat sinds 1 seizoen om zo spelers met ambitie de mogelijkheid te bieden op niveau te kunnen voetballen op zaterdag. Het is voor FIT Boys een veredelde oefenwedstrijd waarbij er geschaafd kan worden aan de ideale opstelling en de tactiek afgestemd kan worden.

Vv Beilen za 1 bestaat zoals gezegd 1 jaar en vorig seizoen kwam het team uit in de 5e klasse D en werd 6e. Dit seizoen speelt het in de 5e klasse E en komt daarin meer ploegen tegen die of de overstap maken naar de zaterdag of de zaterdag er naast de zondagtak bij pakken (o.a. Asser Boys, Haren en VAKO). Ook Beilen ziet het zondagvoetbal afnemen en sorteert vast voor op wat komen gaat. Dan heb je maar alvast een zaterdagteam en daarin gingen andere verenigingen Beilen ook al voor (o.a. Achilles’94 (heeft geen zondag 1e elftal meer) en Hoogeveen). Diverse spelers van de zondagtak hebben dit seizoen de overstap gemaakt naar het zaterdagteam. Benieuwd of dit promotie gaat opleveren naar de 4e klasse. Afgelopen zaterdag speelde Beilen za 1 tegen FIT Boys 2 en verloor met 1 – 3.

FIT Boys is dit seizoen 4e klasse (D) en heeft afgelopen zaterdag nog Beilen zo 1 getroffen en verloor met 0 – 1. Beilen za 1 zal van een iets ander kaliber zijn, misschien wel een meer gelijkwaardiger tegenstander. In de oefenwedstrijden tot nu toe twee keer verlies (ONR uit, 5 – 2 en Beilen thuis, 0 – 1). Langzamerhand zitten de vakanties er op en kan trainer/coach Otto Halmingh van de groep van 21 spelers toewerken naar een selectie van 18 man. Er moeten dus nog spelers afvallen, dus het gaat wel ergens om voor de selectie van FIT Boys.

Onderling hebben de beide teams elkaar nog niet eerder getroffen. Dit zal de eerste confrontatie worden tussen beide.

Zaterdag 3 september om 14:30 uur op Sportpark Noord-West treffen vv Beilen za 1 en FIT Boys 1 elkaar. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rene Vree Egberts.