4 feb, 14:30 uur: Onstwedder Boys – FIT Boys

29 januari 2023
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh gaat deze zaterdag op bezoek bij koploper en officieus 1e periodekampioen Onstwedder Boys. Hoewel Onstwedder Boys 3 – 3 gelijkspeelde tegen Waskemeer en dus, net als FIT Boys 2 weken geleden, er achter kwam dat deze tegenstander te laag staat, zag het concurrent RWF verliezen van Glimmen. De mannen uit Onstwedde pakten de 1e plek en officieus de 1e periode. Haulerwijk kan nog op gelijke hoogte komen met 3 wedstrijden minder, maar heeft nog wel wat doelsaldo goed te maken (+15 om +8 voor Haulerwijk) en 8 doelpunten in 3 duels in niet onmogelijk. Afwachten dus voor de Groningers.

Onstwedder Boys speelt een prima seizoen in de 4e klasse D en is dus koploper en waarschijnlijk 1e periodekampioen. In de beker kwam het in de 1e KO ronde, maar verloor toen van Knickerbockers (1 – 2). De ploeg behaalde in de competitie al 26 punten uit 12 wedstrijden met een doelsaldo van 33 voor en 18 tegen. Het won 8 keer (3 – 0 Glimmen, 1 – 2 Haulerwijk, 2 – 0 Mussel, 4 – 3 Wildervank, 5 – 0 BSVV, 3 – 0 SCN, 2 – 3 Fc Assen en 3 – 1 NWVV), speelde 2 keer gelijk (1 – 1 tegen FIT Boys en 3 – 3 Waskemeer) en verloor 2 keer (3 – 2 SVBO en 4 – 2 RWF). Trainer/coach Guus Zantinge heeft met Gerko Scheper een echte goalgetter. Hij schoot er al 10 in.

FIT Boys zit in een lastige fase. In de laatste 5 competitiewedstrijden won het maar 1 keer (4 – 0 BSVV). Voor de rest verliespartijen. FIT Boys hunkert naar een reeks zoals vanaf 8 oktober toen inclusief de bekerwedstrijd in de 1e KO fase (7 – 5 winst DESZ via strafschoppen) de ploeg 6 keer op rij won van de gehele top 6. Na de bekerwedstrijd in de 2e KO fase (6 – 1 verlies van SVBO zo) kwam de klad er in en werd er van lager geklasseerde tegenstanders verloren. Trainer/coach Otto Halmingh mag hopen dat de keeper (Niels van der West) de aanvoerder (Julian Boom) en de topscoorder/spits (Daniël van der West) weer fit zijn. Die worden node gemist in deze fase van de competitie. Want Daniël van der West in samen met Lars Hilberts topscoorder aan FIT Boys kant met elk 7 doelpunten.

De historie tussen beide teams gaat terug naar het seizoen 1980/1981. Beide teams speelden sindsdien 23 keer tegen elkaar en FIT Boys won 11 keer, speelde 7 keer gelijk en verloor er 5 met een doelsaldo van 49 voor en 28 tegen. Maar wedstrijden worden niet op papier beslist en op basis van statistieken, maar op het veld. En Onstwedder Boys is in de winning mood en FIT Boys duidelijk niet. Op 7 november 2009 werden er 10 doelpunten gemaakt tussen beide teams en won FIT Boys met 4 – 6 door doelpunten van Jermo Verbeek (2x), Elwin Dam, Alfons Pot, Edwin Roijinga en Ronald van Waardhuizen. De laatste ontmoeting in Beilen aan het begin van dit seizoen werd het 1 – 1 door een doelpunt van Jelmer van Dijk.

Zaterdag 4 februari om 14:30 uur zal FIT Boys op Sportpark De Boskamp in Onstwedde gaan spelen tegen Onstwedder Boys. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Beens.