4 juni, 14:30 uur: BSVV – FIT Boys

29 mei 2022
de Webmaster

Zaterdag 4 juni is er voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe een echte ‘do or die’ wedstrijd waarmee de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh het seizoen in 90 minuten kan redden. Een overwinning is het enige dat telt en dan moet SVN’69 wel gelijkspelen of verliezen uit bij onze vrienden van Hollandscheveld. Dat vertrouwen we de oranje-hemden wel toe. En BSVV moet alles heel houden, geen onnodige gele (of 2 gele) kaarten pakken want dan mis je spelers in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op 18 juni, de wedstrijd waarmee de Bovensmilde Voetbalvereniging een verblijf in de 3e klasse nog met een seizoen kan verlengen. Want dinsdagavond werd het tussen CSVC en Hollandscheveld na een 0 – 0 ruststand 1 – 1. BSVV kan Hollandscheveld niet meer achterhalen en daarmee is de ploeg uit Bovensmilde 12e geworden en veroordeeld tot de nacompetitie.

BSVV is de koning van de gelijke spelen. Dat deden ze maar liefst 9 keer en wonnen ook nog 3 keer en dat bracht de ploeg van trainer/coach Ben Batterink (die afscheid neemt en naar VVAK gaat) en assistent-trainer/-coach Arnold van den Broek 18 punten. Er werd ook nog 13 keer verloren en het doelsaldo is 30 voor en 51 tegen. Topscoorder is Jordy de Groot met 15 doelpunten. Hieraan ligt de tactiek ten grondslag, namelijk de bus parkeren en Jordy de Groot in stelling brengen. In de wedstrijden die uiteindelijk verloren werden door BSVV werd lang de 0 gehouden en zoals gezegd scoort de spits makkelijk. Maar voor BSVV telt deze zaterdag maar één ding: Alles heel houden voor zaterdag 18 juni. De wedstrijd van hun leven!

FIT Boys laat sinds de wedstrijd uit tegen Hollandscheveld een ander gezicht zien. Daar waar het begin van het seizoen vooral tegenhouden was, probeert de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh nu vooral op de helft van de tegenstander te voetballen door vroeg druk te zetten. Laatste man Gerjan Bakker die sinds Hollandscheveld bij de 1e selectie zit (kwam uit het 5e (vriendenteam)) is de sleutel tot succes achterin en de passie en strijd die de ploeg week in week uit laat zien is niet alleen hartverwarmend, maar daarmee maakte FIT Boys het zelfs de kampioen lastig. Maar komt het nog op tijd? Dat is de vraag. Winst is het enige dat telt deze zaterdagmiddag en dan wachten we na 16:15 uur de uitslag van Hollandscheveld – SVN’69 af.

De historie van beide teams is sinds 1999 talrijk, er werd 22 keer tegen elkaar gespeeld. FIT Boys won er 10 van, speelde 5 keer gelijk en BSVV won 7 keer. Doelsaldo is 27 voor en 28 tegen. Je kunt er dus niks van zeggen. Eerder dit seizoen in Beilen werd het 0 – 0. In 2011 werd het 5 – 0 voor FIT Boys door doelpunten van Alfons Pot (2x), Mark Seubring (2x) en Ronald van Waardhuizen. Vorig seizoen werd het 4 – 1 in Bovensmilde. Na de 2 – 0 maakte FIT Boys in de 60e minuut de 2 – 1 (Stefan Eefting) en speelde het alles of niets en lag het achterin helemaal open. BSVV won uiteindelijk met 4 – 1.

Deze zaterdagmiddag 4 juni om 14:30 uur spelen BSVV en FIT Boys op Sportpark De Spil tegen elkaar en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Peter van der Born.