4 nov, 14:30 uur: sv Mussel – cvv FIT Boys

30 oktober 2023
de Webmaster

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring gaat deze zaterdag op bezoek bij sv Mussel. Mussel verloor zaterdag niet alleen Richard Wubs met een rode kaart, maar ook de wedstrijd van Borger (4 – 0). In een uur tijd stond de eindstand al op het scorebord. FIT Boys had een betere zaterdag en versloeg Fc Assen met 4 – 1 en niet alleen met goed voetbal, maar ook met een flink portie inzet en passie. Zaterdag zal Mussel willen aanhaken bij de middenmoot en Mussel strijd altijd. Maar FIT Boys wil aansluiting houden bij de top 4 en zal dezelfde inzet, passie en het goede voetbal naar zaterdag willen en moeten doorzetten. Op basis van deze beide belangen een wedstrijd die er toe doet.

Sv Mussel
De ploeg van trainer/coach Arend Scholtens begon erg slecht dit seizoen. In de beker verloor het 3 keer (1 – 4 NEC Delfzijl, 4 – 2 Scheemda en 3 – 0 WVV). In de competitie kreeg het in de eerste 3 wedstrijden maar liefst 18 doelpunten tegen en bepaalde maar 1 punt. Tegen CSVC werd met 8 – 0 verloren en van SJS met 8 – 2. Tussendoor werd VAKO op 2 – 2 gehouden. Maar de 4e wedstrijd versloeg het thuis Wildervank met 2 – 0 en dus afgelopen zaterdag het 4 – 0 verlies tegen Borger. Dat leverde 4 punten op met een doelsaldo van 6 voor en 22 tegen. Zoals gezegd, Mussel zal strijden voor de punten om zo uit de degradatiezorgen te kunnen blijven. Een echte topscoorder heeft Mussel niet, 5 spelers scoorden elk 1 keer.

cvv FIT Boys
De ploeg van trainer/coach Tim Seubring is een goede mix van jong talent en ervaren spelers. Bij vlagen laat deze ploeg zien best aardig te kunnen voetballen, maar het is soms nog te grillig en goede fases in een wedstrijd worden afgewisseld met mindere momenten. Maar als FIT Boys de mix van inzet, passie en goed voetbal zoals afgelopen zaterdag tegen Fc Assen elke week op de mat weet te leggen, dan kunnen er dit seizoen nog hele mooie dingen gebeuren. FIT Boys behaalde 7 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van 9 voor en 8 tegen. Topscoorders zijn Matthijs Bonnen, Stefan Eefting en Daniël van der West met elk 2 doelpunten.

Historie
De ploegen kwamen elkaar vanaf 1997 12 keer tegen. Daarvan won FIT Boys 8 keer, speelden de ploegen 1 keer gelijk en won Mussel 3 keer. Doelsaldo is 26 voor en 16 tegen. Op 31 maart 2012 won FIT Boys in Mussel met 1 – 3 door doelpunten van Alfons Pot en Jos Gerding (2x). In het afgelopen seizoen verloor FIT Boys 2 keer van Mussel, thuis met 0 – 4 en uit met 2 – 1 (doelpunt Daniël vd West). Mussel zal deze resultaten van vorig seizoen tegen FIT Boys willen herhalen. FIT Boys zal uit zijn op revanche en zorgen dat het dit seizoen uit een beter resultaat haalt dan vorig seizoen. Blijven de 3 punten in Mussel of gaan deze mee naar Beilen? Zaterdag rond 16:15 uur weten we meer.

De wedstrijd zaterdag 4 november om 14:30 uur in Mussel op Sportpark De Slenk tussen sv Mussel en cvv FIT Boys staat onder leiding van scheidsrechter Richard Smit.