5 nov, 15:00 uur: Fc Assen 1 – FIT Boys 1

2 november 2022
de Webmaster

Zaterdag staat er voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh al weer een topper op het programma. FIT Boys speelde vorige week tegen nummer 3 RWF en won na een 3 – 0 voorsprong met 3 – 2. Nu wacht nummer 1 Fc Assen. Fc Assen staat met 13 punten uit 5 wedstrijden bovenaan. FIT Boys staat 5e met 7 uit 4. Daartussen staan 3 ploegen met 10 uit 5, te weten Onstwedder Boys, NWVV en SVBO. Bij winst sluit FIT Boys nadrukkelijk aan bij de top 4 en komt het op 3 punten van Fc Assen met een wedstrijd minder. Bij een gelijkspel of verlies haakt het even af voor de echte top. En Fc Assen wil de koppositie behouden, want zij hebben te kennen gegeven in een aantal seizoenen door te willen stomen naar de 2e klasse. Een duidelijke ambitie die ook verplichtingen met zich meebrengt.

Fc Assen verloor dit seizoen nog maar 2 keer en dat was in de oefencampagne en in de beker. In 4 oefenwedstrijden haalde ploeg van trainer/coach Jon Yntema 7 punten (doelsaldo 12 – 12) en verloor alleen van Helpman (2 – 6). In de beker werd Fc Assen 1e in de poule na 3 overwinningen tegen Asser Boys (3 – 0), Helpman (nu 0 – 5) en BSVV (1 – 2). In de 1e bekerronde verloor de ploeg van 2e klasser Oosterwolde (0 – 2). In de competitie 4 winstpartijen en 1 gelijkspel en dat leverde 13 punten uit 5 wedstrijden op (doelsaldo 11 – 3). Alleen tegen Wildervank kwamen de zwart-gelen niet verder dan een gelijkspel (1 – 1). Topscoorder bij FC Assen is Allesandro Hut met 5 doelpunten (bekerdoelpunten: 0). Winst is het enige dat telt voor Fc Assen. Zoals gezegd willen zij dit seizoen kampioen worden en promoveren naar de 3e klasse om ook zo snel mogelijk door te stoten naar de 2e klasse.

FIT Boys bouwde dit seizoen de voorbereiding en de bekerwedstrijden mooi op. In de oefencampangne nog 2 keer verlies (ONR 5 – 2 en Beilen zo 0 – 1). Daarna volgde in de beker een gelijkspel (2 – 2 tegen Beilen za), maar toen kwam de ploeg op stoom en versloeg achtereenvolgens Hoogeveen za (3e klasse) met 2 – 0 en Tiendeveen (5e klasse) met 6 – 1 en bekerde door. 2 weken geleden schakelde het 2e klasser DESZ uit in de beker. Na twee keer een voorsprong werd het 2 – 2 maar nam FIT Boys de penalty beter. Woensdag 23 november wacht 1e klasser SVBO zo en gaan we zien of FIT Boys een echte cupfighter is. In de competitie behaalde het 7 punten uit 4 wedstrijden na 1 gelijkspel, 1 verliespartij en de laatste 2 competitiewedstrijden werden omgezet in winst (doelsaldo 7 – 6). Topscoorder aan FIT Boys zijde is Lars Hilberts met 3 doelpunten (samen met de beker scoorde hij al 10 keer).

Fc Assen en FIT Boys hebben geen uitgebreid verleden, slechts 2 bekerwedstrijden. De eerste (12 september 2020) werd een winstpartij voor FIT Boys, 2 – 1 met 2 doelpunten van DaniĆ«l van der West. De tweede wedstrijd (4 september 2021) werd een gelijkspel (1 – 1) met een doelpunt vanaf elf meter van Stefan Eefting. Beide wedstrijden waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Dus dat beloofd ook voor deze zatermiddag een spannende pot te worden. Om 16:45 uur weten we wie goede zaken heeft gedaan en wie moet afhaken in de kopgroep van de 4e klasse D.

De wedstrijd zaterdag 5 november om 15:00 uur op Sportpark De Hoogspanning tusen Fc Assen 1 en FIT Boys 1 staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein.