8 finalisten FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi bekend

9 januari 2016

Kijk voor meer info op de ST Beilen/FIT Boys-website, ook voor de foto’s gemaakt door Willeke de Boer.

ST Beilen/FIT Boys VR1, VAKO VR1, ZVH VR1, Drenthina VR1, Zwartemeerse Boys VR1, Helpman VR1, VKW VR1 en HODO VR1 zullen zaterdag 16 januari vanaf 17:00 uur gaan uitmaken wie de 5e editie van het Bosman Noord / FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi zal winnen. Rond 22:45 uur weten we wie de winnaar is.

logo-bosman-watermanagement-bv

Het wedstrijdschema:
Schema finaleavond 2016web

Zaterdagavond barste de 5e editie van het FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi los in de Drentehal. Het Bosman Noord-toernooi was goed bezet met 3 poules van 5 teams, maar organisator Johan Boer had van diverse teams (waaronder ACV VR1, Achilles 1894 VR1 en Pelikaan S. VR1) een berichtje ontvangen of er nog een plekje vrij was. Volgend jaar misschien dus wel 4 poules en 20 ploegen. De avond werd erg goed bezocht, de tribune in de ‘groene’ hal zat steeds goed vol en de banken in de ‘blauwe’ hal konden al het publiek niet bergen. De toeschouwers zagen bij vlagen erg goed zaalvoetbal en de favorieten stelden niet teleur (Drenthina, Dalen) en er waren ook verrassingen (HS’88) al wist de ploeg uit Hoogezand-Sappemeer zich nipt niet voor de finale te plaatsen. Johan Boer had met SVBO de weddenschap dat zij het puntenaantal van vorig jaar (1 punt) zouden verdubbelen en het was mooi te zien dat dit lukte.

In poule A had ST Beilen/FIT Boys VR1 de nodige moeite met de tegenstanders. De eerste wedstrijd werd er met 4 – 0 gewonnen van Witteveense Boys VR1 en speelden de Jumbo Mulder-dames erg goed zaalvoetbal. De tweede wedstrijd werd LEO Loon VR1 met 5 – 1 verslagen en ook nu gebeurde dit met goed spel. De derde wedstrijden kwam er wat zand in de raderen. ZVH VR1 was een stugge ploeg en bij de Jumbo Mulder-dames liep het niet. Er werd met 1 – 2 verloren. De laatste wedstrijd trof ST Beilen/FIT Boys VR1 het sterke VAKO VR1 en bleef het 0 – 0. Al met al waren de 7 punten genoeg voor de 3e plaats en een plek in de finaleavond. ZVH VR1 werd prima 2e. 1e werd VAKO VR1 dat 3 keer won en 1 keer gelijkspeelde.

In Poule B trof ST Beilen/FIT Boys VR1 gelijk de eerste wedstrijd favoriet Drenthina VR1 en verloor kansloos met 0 – 7. De tweede wedstrijd pakten de dames het eerste punt tegen SVBO VR1 (0 – 0). De derde wedstrijd was Dalen VR1 te sterk en was de eindstand 0 – 5. De laatste wedstrijd werd er met 1 – 5 verloren van Zwartemeerse Boys VR1 en 1 punt was niet genoeg voor plaatsing voor de finale. Helaas. In Poule B trok Dalen VR1 zich terug voor de finaleavond omdat zij op een ander zaaltoernooi de titel willen verdedigen. Drenthina VR1 werd zoals verwacht ongeslagen 1e. Zwartemeerse Boys VR1 werd 2e en plaatste zich dus ook voor de finale.

In poule C was Helpman de absolute nummer 1 met 10 uit 4. Drie ploegen streden om de plaatsen in de finale, VKW, HODO en HS’88. Alle drie de ploegen eindigden op 5 punten en het doelsaldo moest beslissen. Zo gingen VKW en HODO op doelsaldo door naar de finale en HS’88 helaas niet.

Op zaterdag 16 januari 17:00 uur start de finaleavond met 8 ploegen. Vooraf zal de loting plaatsvinden om de ploegen te verdelen over 2 poules. Na de poulewedstrijden spelen de nummers 4 om de 7e en 8e plaats, de nummer 3 om de 5e en 6e plaats en de nummers 1 en 2 spelen kruisfinales. De verliezers hiervan spelen om de 3e en 4e plaats en de winnaars spelen de finale.