8 okt, 14:30 uur: FIT Boys 1 – SVBO 1

2 oktober 2022
de Webmaster

Deze zaterdag speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis tegen SVBO. FIT Boys wil in deze thuiswedstrijd de eerste driepunter van dit seizoen gaan binnenhalen. SVBO had een superstart deze competitie en heeft al 6 punten uit 2 wedstrijden en scoort er makkelijk op los. FIT Boys had een valse start met slechts 1 punt uit 2 wedstrijden. Bij FIT Boys is al wel een aantal weken de gehele selectie fit en dan kan de trainer dus keuzes maken. Over één speler hoeft Otto Halmingh niet na te denken. Johan Vriesema is geschorst door zijn rode kaart uit tegen Haulerwijk.

SVBO is al vele jaren vierde klasser en draait meestal in de marge mee, ergens tussen plek 8 en 12. Dit seizoen opende de ploeg van trainer/coach Jan Moes met 2 oefenwedstrijd, 2 keer winst op Schoonebeek (1 – 0) en Weerdinge (2 – 3). Daarna volgde de beker en ook daarin deed de ploeg het naar behoren. Van Klazienaveen kun je verliezen (0 – 5) en daarna volgde er twee keer winst tegen CEC (5 – 6) en Angelslo (6 – 2). De competitie opende SVBO zoals gezegd uitstekend. Er werd gewonnen van SCN (2 – 5) en afgelopen zaterdag van Waskemeer (4 – 3). Topscoorder bij SVBO is Stan Wolbers met 5 doelpunten.

FIT Boys is een nieuw gezicht in de 4e klasse en dan moet je het maar even doen. In de oefencampagne werd verloren van ONR (5 – 2) en van Beilen zo (0 – 1). In de beker werd gestart met een gelijkspel tegen Beilen za (2 – 2), maar daarna twee keer winst op Hoogeveen za (2 – 0) en Tiendeveen (6 – 1) en zo bekert FIT Boys door en speelt zaterdag 22 oktober thuis tegen 2e klasser DESZ. In de competitie werd gestart met een 1 – 1 gelijkspel tegen een sterke tegenstander Onstwedder Boys. Afgelopen zaterdag speelde FIT Boys ver onder de maat en verloor met 3 – 1. Dat vraagt om revanche. Topscoorders aan FIT Boys zijde zijn Jelmer van Dijk en Ivo van Ewijk met elk 1 doelpunt.

De historie tussen beide ploegen is minimaal, slechts 1 wedstrijd. Dat was een bekerwedstrijd in het seizoen 2017/2018. FIT Boys won deze met 7 – 3 met een hattrick van Christiaan Trijbels en doelpunten van Mark Visser, Jos Gerding, Thijs Oosting en Dirk van Faassen. FIT Boys bekerde ook toen door omdat het ook won van reserve-hoofdklasser ACV 2 (4 – 2). In de 1e ronde van de beker volgde toen een uitwedstrijd tegen Drenthina in het Emmen-stadion die met 3 – 0 werd verloren.

Zaterdag 8 oktober om 14:30 uur op Sportpark Noord-West speelt FIT Boys tegen SVBO en de wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Gerrit Meijer.