9 oktober, 15:00 uur competitiewedstrijd: Fc Klazienaveen – cvv FIT Boys

3 oktober 2021
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh is met 2 verliespartijen tegen Dedemsvaart (5 – 0) en Hollandscheveld (1 – 2) de competitie niet goed begonnen. Maar Klazienaveen zit in hetzelfde schuitje. Er werd verloren van Nieuwleusen (1 – 4) en Vitesse’63 (4 – 3).  Maar met een selectie van 32 man en de ambities om binnen afzienbare tijd via de 2e klasse in de 1e klasse terecht te willen komen, zal Klazienaveen zich zeker nog wel gaan melden in het linker rijtje.

Klazienaveen is duidelijk wat betreft de ambities. In een reportage op RTV Drenthe sprak de club zelfs de ambitie uit om binnen een paar seizoenen in de 1e klasse te willen spelen. Speler Thomas Been zwakte het in een interview in De Zuidenvelder iets af door uit te spreken voor promotie naar de 2e klasse te gaan en hij rekent Klazienaveen tot de kampioenskandidaten samen met Hoogeveen en Nieuwleusen. Met een selectie van 32 spelers heeft trainer/coach Patrick Beek wel wat te kiezen. En met de selectie die Klazienaveen heeft is het ook zeker een kampioenskandidaat. Het zal zaterdag dus een beetje David en Goliath zijn. In de beker won Klazienaveen met 0 – 2 van Mussel en met 10 – 0 van SETA. Zoals gezegd ging het in de competitie iets minder. Er werd thuis verloren van Nieuwleusen (1 – 4) en uit van Vitesse’63 (4 – 3). Wie de topscoorder is lijkt niet duidelijk, want dit lijkt Jesse Habing met 1 doelpunt. Maar dat zal niet kloppen

De voorbereiding van FIT Boys begon met 3 oefenwedstrijden (2 keer verlies en 1 keer gelijk). Daarna FIT Boys won, speelde gelijk en verloor in de beker (1 – 1 Fc Assen, 3 – 7 Veenhuizen en 2 – 0 Borger). Topscoorder in de beker is Stefan Eefting met 2 doelpunten en in de competitie Lars Hilberts met 1 doelpunt. Vorige week had FIT Boys de 1e helft de kans om een ruime voorsprong te nemen tegen Hollandscheveld, deed dit niet (slechts 1 – 0 bij de rus) en kreeg de 2e helft de deksel op zijn neus. De jonge ploeg van trainer/coach Otto Halmingh leert elke week weer en de groep wordt steeds hechter en het spel bij vlagen beter. Maar het is vaak met pieken en dalen. Het ene moment heel goed en het andere moment slordig en niet geconcentreerd. Dat hoort nu eenmaal bij een jonge onervaren selectie. Aan trainer/coach Otto Halmingh de taak om dit snel te verbeteren.

Beide teams kwam elkaar al wel vaker tegen, met name tussen 2000 en 2012. Er werd in totaal 13 keer tegen elkaar gespeeld. FIT Boys won daar 2 keer van, 3 keer werd het gelijk en Klazienaveen won 8 keer. Het doelsaldo is 15 voor en 30 tegen. De laatste ontmoeting dateert van 23 november 2019 in Beilen. Toen werd het 1 – 4. Doelpuntenmaker aan FIT Boys-zijde was Matthijs Bonnen, maar die zal door een schorsing er deze editie niet bij zijn.

Zaterdag 9 oktober om 15:00 uur op Sportpark De Planeet in Klazienaveen leidt scheidsrechter Bart Heikens de competitiewedstrijd Klazienaveen – FIT Boys.