Beilen sterkste in Midden-Drenthe derby tegen FIT Boys

29 augustus 2021

Zaterdagavond stond na een aantal seizoenen onderbreking de Midden-Drenthe derby tussen vv Beilen en cvv FIT Boys weer op het programma. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh werkt langzaam aan toe naar de seizoenopening in de zware 3e klasse D en trof in Beilen een sterke tegenstander, vergelijkbaar met de betere tegenstanders deze competitie. Op een perfecte grasmat van het hoofdveld van Sportpark Noord-West speelden beide ploegen onder ruime publieke belangstelling een vermakelijke pot voetbal. In het begin was er nog wel sprake van gelijkwaardigheid. Waar Beilen hoog druk zette probeerde FIT Boys wel op te bouwen. Het meeste balbezit was voor Beilen en echte kansen ontstonden er niet direct. De 1 – 0 kwam dan ook uit de lucht vallen. Een houdbaar schot verdween toch in de verre hoek en zo stond het na 3 minuten toch al 1 – 0. Ook de volgende goede aanval van Beilen leverde direct een doelpunt op. In de 16e minuut werd een lage voorzet in de zestien uitstekend binnengetikt (2 – 0). Even was FIT Boys het kwijt en leek een grote uitslag te volgen, maar de ploeg herpakte zich en stond in het verloop van de 1e helft positioneel beter en kreeg zelf ook kansen. Tegenvaller was het uitvallen van laatste man Gerald Haandrikman met een vervelende blessure. De van een aantal dagen ziek teruggekomen Mike Jonink verving hem uitstekend. Mooiste aanval van FIT Boys ontstond uit een prima van achteruit opgezette aanval. Rechtsback Arjan Keizer werd aangespeeld. Rechtsbuiten Ivo van Ewijk dook de hoek in en Matthijs Bonnen ging diep in de ontstane ruimte. Hij ontving de bal en bediende spits Stefan Eefting op maat, maar hij treuzelde net te lang en zo ging deze 100%-kans verloren. Ook een tweede kans van FIT Boys trof geen doel, maar ging via de paal naast. Tot de rust veranderde de stand niet meer en gingen de ploegen dus met een 2 – 0 tussenstand rusten.

Opstelling FIT Boys 1e helft: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Gerald Haandrikman (20e Mike Jonink), Lars de Boer, Thijs Oosting. Jako van Faassen, Matthijs Bonnen, Corné vd Berg. Ivo van Ewijk, Stefan Eefting en Lars Hilberts.

De tweede helft kwamen keeper Niels vd West en middenvelder Ruben Oostenbrink binnen de lijnen en de eerste 10 minuten was FIT Boys even de bovenliggende partij. Bij en corner ontstond er een ware schiettent en drie schoten werden allen geblokt door Beilen-spelers. In het verloop van de 2e helft was er weer sprake van een gelijk opgaande strijd, waar FIT Boys achterin niet heel veel meer weggaf en voorin met een beetje meer precisie mogelijkheden om had kunnen zetten in kansen. Zo leek de wedstrijd in een 2 – 0 overwinning voor Beilen te eindigen, totdat in de 90e minuut FIT Boys even onoplettend was achterin. De Beilen-speler kreeg alle tijd om aan te leggen en plaatste de bal laag in de rechterbenedenhoek en keeper Niels vd West was kansloos. Zo werd het 3 – 0 en direct daarna floot de prima leidende scheidsrechter Gerald van Driel af. Voor beide teams een nuttige oefenwedstrijd op weg naar de start van de competitie. Na afloop mixte het publiek, staf en spelers van beide verenigingen zich in de Beilen-kantine om de wedstrijd nog eens te analyseren. Beilen liet zien een goede ploeg te hebben met de nodige jonge talenten en is bijna klaar voor een seizoen in de zondag 2e klasse. Succes in de beker en competitie! FIT Boys beschikt over een erg jong maar talentvol team, dat nog even tijd nodig heeft om te groeien naar competitievorm. Daar heeft de ploeg nog 3 bekerwedstrijden en 1 oefenwedstrijd voor. Ook succes gewenst.

Opstelling FIT Boys 2e helft: Niels vd West, Arjan Keizer (65e Jesse Turkstra), Mike Jonink, Lars de Boer, Thijs Oosting (70e Arjan Keizer). Ruben Oostenbrink, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen. Ivo van Ewijk (80e Corné vd Berg), Stefan Eefting en Lars Hilberts.

Zaterdag 4 september speelt FIT Boys om 15:00 uur uit voor de beker tegen Fc Assen. Beilen speelt een dag later om 14:00 uur thuis ook voor de beker tegen Rolder Boys.

Foto’s: Ria de Vries