Champions League avond brengt geen Champions League voetbal

19 oktober 2023

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging donderdagavond op bezoek bij zondag 3e klasser HODO voor een oefenwedstrijd. Het was, zoals men dat dan zo mooi zegt, een nuttige oefenwedstrijd. Alle 17 spelers kwamen aan spelen toe inclusief de twee keepers. FIT Boys heeft een abonnement op slap beginnen en binnen 10 minuten stond HODO op een 1 – 0 voorsprong. Een slordige opbouw in de verdediging gaf HODO de kans. HODO begon sterk in een 3-5-2 opstelling en FIT Boys had even tijd nodig het neer te zetten. Maar toen het stond zakte HODO qua niveau ver terug en pakte FIT Boys het initiatief. Met een beetje meer precisie en koelbloedigheid had FIT Boys bij rust ook maar zo voor kunnen staan. Corné van den Berg, die verdedigend een ijzersterkte pot speelde, liet zich af en toe ook aanvallend gelden. Hij werd goed diep gestuurd en kon alleen op de keeper af. In plaats van met een schijnbeweging de keeper omspelen, schoot Corné en die bal was een makkelijke prooi voor de HODO-keeper. Even later was Rick Koops er op rechts vandoor en leverde een loepzuivere voorzet af bij de tweede paal. Spits Roan Koster kwam inlopen en kopte net over omdat hij net niet goed achter de bal kon komen. Zo werd de 1 – 0 de ruststand.

De tweede helft zakte de wedstrijd op deze Champions League avond naar een bedenkelijk niveau. Beide teams grossierden in balverlies en slordig spel. Over een weer waren er kleine mogelijkheden, maar ook niet meer dan dat. Beide teams wisselden door en de westrijd leek in een 1 – 0 winst voor HODO te eindigen. Vlak voor tijd prikte HODO er toch nog een goaltje bij, daar waar FIT Boys met name op basis van de 1e helft ook wel een doelpuntje had verdiend. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2 – 0 verlies voor FIT Boys.

Deze zaterdag 21 oktober is een vrij weekend en volgende week zaterdag 28 oktober om 14:30 uur op Sportpark Noord-West ontvangt FIT Boys Fc Assen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Drost.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman (45e Niels van der West), Rens Lunenborg, Matthijs Bonnen, Mart Oosting (60e Thijs Oosting), Thijs Oosting, Jako van Faassen, Damian Swierczynski (45e Giel Stahlmecke), Johan Vriesema, Jelmer van Dijk, Roan Koster (45e Daniël van der West), Rick Koops (45e Stefan Eefting).