Competitie-indeling FIT Boys 1 & 2

12 juli 2023
de Webmaster

Zowel voor FIT Boys 1 als ook voor FIT Boys 2, allebei standaardklasse, is de competitie-indeling voor het seizoen 2023-2024 bekend. En hoewel de tegenstanders interessant zijn is met name voor het 2e de reisafstand wel een dingetje (max 62,4 km enkele reis).

FIT Boys 1 is ingedeeld in de 4e klasse F en treft enkele oude bekenden uit de 4e klasse D en 3e klasse D en enkele nieuwe gezichten. Fc Assen. SCN, sv Mussel, SVBO en Wildervank kwam de ploeg van trainer/coach Tim Seubring vorig seizoen ook al tegen. 2 seizoen geleden trof het nog CSVC en Hollandscheveld. En ook Borger, SJS en VAKO zijn geen onbekenden uit de beker of via oefenwedstrijden. Alleen LEO Loon is nieuw, maar dat is ook wel logisch want die maakt de overstap uit de zondagklasse. De zondagklasse die beetje bij beetje steeds verder uitgehold wordt en op termijn zal opgaan in het weekendvoetbal.

Bij Borger en VAKO valt op de social media te lezen dat ze tevreden zijn met de indeling. Fc Assen wordt, wederom, genoemd als titelkandidaat en dat zijn ze ook wel verplicht volgend op hun uitgesproken ambitie om zo snel mogelijk in de 2e klasse te geraken. Maar er zijn meer kapers op de kust. Vlak Borger, CSVC, Hollandscheveld en SJS niet uit die na hun degradatie maar wat graag in 1 seizoen weer willen promoveren naar de 3e klasse. FIT Boys zal zeker een goede outsider zijn, misschien wel de dark horse in deze klasse. Afgelopen seizoen kleurloos 6e, maar de selectie is in de breedte en zeker in kwaliteit verbeterd en versterkt. Misschien kan FIT Boys wel voor een verrassing zorgen en meestrijden om de prijzen (periode of…..).

FIT Boys 2 is ingedeeld in de reserve 2e klasse E. Tegenstanders zijn DESZ 2, De Weide 3, Drenthina 2, HZVV 3, Hollandscheveld 2, MSC 2, Olympia’28 2, sc Genemuiden 3, sc Rouveen 2, SVM 2, Knickerbockers 5 en VHK 2. De reisafstand varieert van 19,6 km (De Weide) tot 63,2 km (Genemuiden). FIT Boys 2 heeft een nieuwe trainer, Gerald Haandrikman. Vorig seizoen was hij nog speler en nu dus trainer/coach. Ook de 2e selectie is flink gewijzigd. De oudere spelers stappen over naar de vrijdagavond, 7×7 18+. En maar liefst 12 JO19-spelers komen over en dus zal de ploeg flink verjongd worden.

Wie in de 1e en wie in de 2e selectie zal spelen is nog niet bekend. De beide selecties trainen in juli nog 3 weken door en starten dan zaterdag 12 augustus met het 2e blok van de voorbereiding. Langzamerhand zullen dan de selecties duidelijk worden en weten beide trainers wie zij aan hun selectie kunnen toevoegen.