Dag 3 deel 3 Groen-Gele 3 Daagse: Darten

23 februari 2019
de Webmaster

Zaterdagavond 23 februari in een overvolle FIT Boys-kantine neemt Mark ‘Russ Bray – The Voice” Lubberts het woord en dan weet je hoe laat het is. “Laddies en Gentlemen! Are you ready? Let’s play darts!” Het is tijd voor de finale van het Supportersvereniging FIT Boys Darttoernooi 2019. Maar eerst werden de poulewedstrijden gespeeld. Er doen 32 darters mee, maar er kwam ook veel publiek op af en zo was de FIT Boys-kantine lekker vol. Er werd gezorgd voor een hapje en een drankje, complimenten aan de barmannen (André Koskamp en Erwin Zomer)! In 8 poules speelden alle darters 3 wedstrijden en plaatsten 8 spelers zich voor de kwartfinales. Verrassend was de uitschakeling van nummer 1 en 3 van vorig jaar, Wilmer Schuring (“Ik was niet in goede doen.”) en Joost van het Reve. In enkele spannende potjes gingen vervolgens 4 spelers door naar de halve finale.

Ondertussen was caller en krokettenbakker Mark Lubberts ook gearriveerd en nam de spanning toe bij de halve finalisten. Er werd knap gedart met veel 120-ers en hoge uitgooien. Het bleef spannend tot het laatste moment, maar uiteindelijk plaatste nummer 2 van vorig jaar Michel Meinsma en Jesse Drenth zich voor de finale. De zaal wachtte in spanning op de opkomst van de finalisten en Mark ‘Russ Bray – The Voice” Lubberts nam het woord en kondigde de finalisten aan en zij kwamen op hun favoriete nummer de zaal in onder luid applaus. Mark jutte de zaal op met de beroemde woorden: “Laddies en Gentlemen! Are you ready? Let’s play darts! en de finale kan beginnen: “Game on!” Jesse speelde een knappe partij dart en pakte ook 1 leg, maar al snel werd duidelijk dat Michel de sterkste van de 2 was. Hij wist in een spannende finale Jesse te verslaan en mag zich een jaar lang Supportersvereniging FIT Boys Dartkampioen 2019 noemen. 3e werd Peter Jan Oosting en sponsor Willem Siertsema reikte hem de prijs die bij deze 3e plek hoort uit en daarna volgde de 2e prijs voor Jesse Drenth. Als laatste kwam de winnaar naar voren en kreeg uit handen van organisator Gerald Haandrikman, die dit toernooi samen met Tim Seubring organiseerde, de felbegeerde beker. Willem interviewde de winnaar nog en daarna was het tijd voor de groepsfoto en de afterparty.

Wederom een perfect georganiseerde activiteit en toernooi, de 2e in een rij van wat een mooie traditie zal worden. En dit was de 5e activiteit tijdens de Groen-Gele 3 Daagse, een overvolle 3 dagen met activiteiten voor jong en oud. FIT Boys kan terugkijken op een geslaagde voorjaarsvakantie en uitkijken naar de Week van de Veiligheid.