De beste wensen………….

11 januari 2021
de Webmaster

Aan het begin van elk jaar was dit de boodschap naar elkaar. Zonder erbij na te denken kwamen we bij elkaar op de nieuwjaarsreceptie. In 2021 heeft deze wens een bijzondere lading; we zullen veel terugdenken aan het vorige jaar. Een jaar waarin ons veel overkwam. De beste wensen geldt nog steeds maar wel op andere manier.

We gaan 2021 hopelijk anders beleven dan 2020. Ik mag hopen dat er niet nog zo’n jaar komt. We hebben nog steeds te maken met een tegenstander. Een tegenstander zonder bal maar wel met veel daadkracht. Door toedoen van deze tegenstander was voetballen bijna onmogelijk. Met een (jeugd) training waren we al blij. Bij elkaar komen in de kantine was – op een paar momenten na- onmogelijk. Het werd stil en saai.

We hebben andere doelen: gezond blijven, afstand houden, blijf thuis, maak geen contact met anderen. Toch willen we juist contact. We willen de club steunen, we willen elkaar zien. We willen de club gezond houden. Het is een grote opgave. Gelukkig blijven jullie ons trouw.

Gelukkig zien we nog steeds dat veel van onze vrijwilligers wekelijks actief zijn voor onze club. Ik noem: de jeugdtrainingen die toch doorgaan, het mooie aanpassen van de keuken, de donderdagmorgenploeg gaat stug door, het bestuurlijk op orde blijven, de aanpassingen op het sportpark door het Stichtingsbestuur, overlegsituaties met de overheden, contacten met KNVB……. We zijn hiervoor zeer dankbaar. Respect hiervoor is zeer op z’n plaats. Wat zou het fijn zijn wanneer we deze woorden van dank elkaar kunnen toewensen wanneer we elkaar weer kunnen ontmoeten.

Hoe het gaat worden in 2021? Geen idee. De (harde) lockdown zal waarschijnlijk nog vier weken (ik schrijf dit 10 januari) duren. En dan…. kunnen we misschien een klein beetje terug naar “normaal”. Gaan we de competitie hervatten? Mogen we elkaar weer zien? Het belangrijkste is dat we allemaal gezond blijven. Dan volgt de rest van zelf. Hoe meer we dat kunnen realiseren …des te eerder………!

We kunnen elkaar hierin het beste wensen. “De beste wensen”.

Johan Boer