Doek valt voor FIT Boys in de 3e klasse

4 juni 2022
de Webmaster

Deze zaterdag kon de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh de laatste strohalm pakken om rechtstreeks degradatie te voorkomen. Het zou een ware thriller worden deze middag en niet alleen in Bovensmilde maar ook in Hollandscheveld. FIT Boys zelf moest winnen van BSVV en nummer 13 SVN’69 moest uit tegen Hollandscheveld niet winnen. Dat leek na 6 minuten al mis te gaan. Toen stond er in Hollandscheveld al een 0 – 2 tussenstand op het scorebord. FIT Boys speelde verlammend, haalde nooit het niveau dat de laatste weken de nodige punten opleverde en BSVV kreeg ook de beste kansen. BSVV kent maar één tactiek en dat is de bus parkeren en de lange bal spelen op de spits. Dat lukte een aantal malen prima en tot tweemaal toe kon een BSVV speler richting FIT Boys-doel, maar deze kansen werden niet verzilverd. Toch werd er voor de rust gescoord en het was BSVV dat de score opende (42e Raymond Zuidema, 1 – 0). FIT Boys kon de zenuwen niet van zich afspelen en dus moest trainer/coach Otto Halmingh in de rust ingrijpen. Voorin kwamen Stefan Eefting en Martijn De Vries er bij (Ivo van Ewijk en Jelmer van Dijk bleven achter in de kleedkamer) en achterin verving Mike Jonink Gerald Haandrikman en ging meer op het middenveld spelen. Zo moest er meer druk naar voren gaan ontstaan.

En dat lukte in de tweede helft. De aanvalsgolven van FIT Boys op het doel van BSVV-goalie Melvin van den Broek begonnen nog als een stevige bries, maar naarmate de 2e helft vorderde wakkerde deze aan tot storm-/orkaankracht. FIT Boys beukte op de BSVV defensie die naarmate de 2e helft vorderde begon te piepen en te kreunen. Helaas was de tussenstand in Hollandscheveld niet gunstig, 1 – 3 voor SVN’69. Maar dat wisten de spelers in het veld niet. Opmerkelijk moment was de totaal verkeerd geraakte bal door een BSVV speler. Deze verdween met een vreemde curve hoog over de ver voor zijn doel staande BSVV-keeper en dit leek de 1 – 1 te worden. Leek, want de bal kwam op de onderkant lat en stuitte voor de doellijn weer het veld in. Hier kwam BSVV goed weg. Ook waren er door de vele schoten van de rand zestien zeker 3 handsballen, waarvan er wel één op de stip had gemogen. Maar dat wees scheidsrechter Van der Born van de hand. Ondertussen was spits Daniël van der West er in gekomen voor middenvelder Johan Vriesema om nog meer druk te ontwikkelen. Toen in de 82e minuut de 1 – 1 viel door een afstandsschot van Mike Jonink, was dit het sein voor FIT Boys om de druk nog verder op te voeren. Bij een corner ging alles en iedereen inclusief keeper Niels van der West mee naar voren. Uit de corner kwam niks, maar Niels bleef voorin. Zo speelde FIT Boys met een leeg doel achter zich en 22 man op de helft van BSVV. Dat leverde nog één hele dikke kans op voor BSSV, maar van zo’n 20 meter plaatste een BSVV-speler de bal langs de verkeerde kant van de paal. De doeltrap werd genomen door Gerjan Hoogenberg omdat Niels nog voorin was. FIT Boys pompte de ballen er in en kreeg ook kopkansen, maar deze troffen geen doel. Inmiddels kwam het nieuws uit Hollandcheveld dat de oranjehemden in de 90e minuut de 3 – 3 hadden gemaakt (klasse Hollandscheveld!) en dus zette FIT Boys nog éénmaal aan. Alles hoog voor de pot en hopen op een wonder. BSVV was compleet leeg en kwam er niet meer aan te pas. Kenmerkend voor hun spel in de laatste fase waren de uittrappen van de keeper. Deze gingen op eigen helft nog over de zijlijn (bewust) omdat er voorin niemand meer was en om tijd te rekken. Ver in blessure tijd floot scheidsrechter van der Born voor het laatst en viel het doek voor FIT Boys in de 3e klasse D. Spelers en staf zaten stuk. Zo dicht bij en ook knap om het nog zo spannend te maken, terwijl halverwege het seizoen FIT Boys al de gedoodverfde degradant was. In het seizoen 2009/2010 speelde FIT Boys voor het laatste in de 4e klasse en zelfs nog 1 seizoen in de 2e klasse (2012-2013), maar volgend seizoen moet de ploeg het dus weer in de 4e klasse gaan doen.

Vanaf deze plaats wensen we BSVV, SVN’69, Klazienaveen, Ommen en ZZVV succes in de nacompetitie voor promotie/degradatie en wensen we Nieuwleusen succes in de 2e klasse. Voor FIT Boys zit het seizoen er op en kan er gebouwd worden aan een selectie voor het seizoen 2022-2023.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen (85e Lars de Boer), Gerald Haandrikman (45e Mike Jonink), Gerjan Hoogenberg, Corné van den Berg, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Johan Vriesema (75e Daniël van der West), Lars Hilberts, Jelmer van Dijk (45e Stefan Eefting), Ivo van Ewijk (45e Martijn de Vries).