Drenthina VR1 winnaar Zaaltoernooi

16 januari 2016
de Webmaster

(Video: Jurjen Boer, foto’s: Willeke de Boer, meer info op http://www.fitboysdames.tk/)

Toen uiteindelijke alle wedstrijden op de door het publiek goed bezochte finaleavond waren gespeeld, stapte Drenthina VR1 als winnaar van het veld bij het Bosman Noord / FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi. De ploeg maakte de favorietenstatus volledig waar. Het won alle poulewedstrijd, de kruisfinale van ST Beilen/FIT Boys VR1 en kreeg in de finale nog enige tegenstand van ZVH VR1, maar won wel met 3 – 2. Gefeliciteerd!

Rond 16:15 uur zaterdagmiddag verrichtten FIT Boys voorzitter Ed Sikkema en Ere-lid Fokko Polman de loting die zou bepalen welk team in welke poule zou komen. Zo ontstonden er twee poules van vier. In Poule A speelden ST Beilen/FIT Boys, Zwartemeerse Boys, HODO en ZVH tegen elkaar. In Poule B waren dat Drenthina, Helpman, VAKO en VKW. Voordat de laatste wedstrijden gespeeld waren was al duidelijk hoe de kaarten lagen. In poule A was ZVH de sterkste en zou ST Beilen/FIT Boys als tweede eindigen. In poule B was Drenthina oppermachtig en eindige VAKO als tweede.

Eerst werd er om de 7e en 8e en om de 5e en 6e plaats gespeeld en toen starten de kruisfinales. Eerst kruisten ZVH en VAKO de degens en ZVH ging door waar het in poulefase mee was geĆ«indigd en dat was gewoon goed zaalvoetbal spelen. VAKO bood prima tegenstand, maar verloor toch. De eerste finalist was bekend, ZVH. De tweede kruisfinale ging tussen Drenthina en ST Beilen/FIT Boys. De eerste fase kwamen de Jumbo Mulder-dames goed door en waren er zowaar kleine kansjes. Maar binnen korte tijd lag de bal vrij eenvoudig achter keeper Moniek Brink en was het 2 – 0. Hoewel de dames van trainer/leider Edwin Roijinga het wel bleven proberen, moesten zij hun meerdere erkennen in Drenthina. Het werd ook nog 3 – 0 en ook de tweede finalist was bekend, Drenthina. Na een korte pauze volgde de troostfinale tussen ST Beilen/FIT Boys en VAKO. Zo als de twee vorige edities wonnen de Jumbo Mulder-dames deze troostfinale en werden dus (weer) derde. De finale was zaalvoetbal van de bovenste plank en de conclusie op de tribune was dat de tweede beste ploegen in de finale stonden. ZVH maakte het Drenthina heel lastig, maar toch waren de dames van Drenthina technisch iets vaardiger en leek als snel de finale beslist. Na de 3 – 1 viel nog wel de 3 – 2, maar met maar 30 seconden op de klok kwam de overwinning van Drenthina niet meer in gevaar. Drenthina won de ‘Cup’ en ZVH werd keurig 2e.

Na afloop volgde de prijsuitreiking door organisator Johan Boer. Hij bedankte ook alle vrijwilligers (scorebordbedieners, vlaggers, scheidsrechter, het barpersoneel) en natuurlijk alle ploegen voor hun deelname. Alle ploegen kregen een klein geschenk en Drenthina uiteraard de Bosman Noord / FIT Boys Vrouwen Zaalvoetbal-bokaal. De afterparty was kort, want alle ploegen moesten nog zorgen dat zij door de sneeuw weer thuis kwamen. Het toernooi was wederom weer een enorm succes en editie 6 zal volgend jaar zeker volgen.

Schema finaleavond 2016