Driede voetballoos

18 oktober 2020
de Webmaster

Wederom een zaterdag dit jaar zonder voetbal, maar mét een verslag daarvan. De voetballoze zaterdag is een interessant fenomeen, het geeft ons namelijk de kans om de voetballer in zijn natuurlijke habitat te observeren. ‘Alfons Attenborough’ ging voor u op observatie. 

De voetballer: een sociaal dier, wisselend van grootte en karaktereigenschappen. U zult hem buiten het veld kunnen herkennen aan z’n neiging om tegen ronde voorwerpen aan te schoppen of zijn of haar omgeving te verdedigen. Vandaag nemen we de Latijnse groep – De Reusos Identiteitos Enigmatus Dwijleritus Euforie – onder de loep. Beter bekend als Driede. Vrijwillig hielpen zij de verslaggever door hem van hun zaterdag wel en wee op de hoogte te houden in de groepsapp. 

In de nabijheid van het enigma Wilmer ziet u bijna altijd het bilmaatje Robin. Ditmaal dronken zij koffie in de vroege zaterdagochtenduren. Wees gewaarschuwd en behoud enige afstand, Robin verloor namelijk enige biergassen waardoor de gastheer Wesley twijfelde aan het spreekwoord – ‘Vele handen maken licht werk.‘ Elders in het dorpje Beilen werd het vroeger dag voor andere leden van het team. André lag fijn op één oor tot z’n telgen een beroep op hem gingen doen. De één een fles, de ander snotverkouden en bij de koffie stuiterend omdat papa een belofte had in te lossen. Buiten liep ondertussen zijn buurman Marijn met z’n hond Troy. Hij wuifde André gedag en vluchtte naar de rust van zijn huis waar dochterlief op hem zat te wachten om samen een tekenfilm te kijken en mama wakker te maken. Marijn vond het een leuke ochtend. Niet alle leden van het Driede wonen in Beilen, in Mantinge blafte de hond ook en Mantingerveld werd bewandeld door Maarten om vervolgens te ontbijten met z’n vriendin. Als men uitzoomt en weer inzoomt iets noordelijker ziet men in Assen Michael hetzelfde doen bij de Baggelplas. Hij ving ondertussen ook nog Pokemons, men moet er maar niet raar van opkijken. Nog iets noordelijker begon Alfons z’n dag ook te vroeg, maar hij kreeg respijt van z’n vriendin en mocht tijd voor zichzelf besteden aan Healing Tao. De kunst van de universele energie laten stromen door lichaam en geest. Zo ontwaakt ieder de dag op eigen tijdstip. Niek had de vrijheid om rond half elf z’n nest te verlaten. Och hoe de jeugd soms wordt benijd. Terug in Beilen dronken Wilmer&Robin nog maar eens een bak koffie, werken kon altijd nog. Daar wist Edwin alles van! Hij was de vroegste van ons allen – om 4 uur verliet hij z’n bed, want om vijf uur begon het werk in de DC slagerij Jumbo. Enkele collega’s van hem waren gesneuveld in de corona strijd en hij bood zich vrijwillig aan om de gelederen te versterken. Ondertussen was thuis zijn wasmachinetrommel afgebroken en al z’n zuurverdiende centjes vreesden het ergste. 

Ondertussen is het half twaalf deze zaterdag en de berichten over een ieders wel en wee bleven binnenstromen. Oud teamgenoot Jorik was al de hele ochtend stenen aan het sjouwen, terwijl André met zoon keek hoe de maïs werd geoogst. Zoon glunderde. Marijn bekeek op dat moment met een mondkapje op wat de kerstbomen dit jaar kosten. Nepperds dat wel, hij wilde de naalden niet op de grond hebben. Raymon ontwaakte als laatste en deed mooi kalm aan. Misschien maar eens even achter de spelcomputer, niks moest, och wat fijn zal dat zijn. De mannen met kinderen moeten altijd iets, voortgestuwd door de ontembare energie die hun kinderen niet aflatend drijft. Was dat echt een bewuste keuze? 

Beer zat in quarantaine, hij had geen keuze, maar uitslapen had hij gedaan! Wie zou zijn hond hebben uitgelaten? Niek zijn wasmachine bleek ook kapot, maar hij kon hem wellicht zelf maken. Eerst maar eens twee bakken koffie en naar het toilet. Dan zou hij z’n nieuwe onderkomen in Kampen eens opvrolijken met kringloop vondsten. Rond half drie liet Ruud van zich horen, toen had ik m’n soep lang en breed op, dochter op bed en speelde een pocket escaperoom spel met m’n vriendin. Nee dan Ruud, hij had al een ochtend arbeid achter de rug. Getuinierd, gewinkelierd en wensend dat hij kon rentenieren. Maar dat kon niet, dus moest er verder gespaard worden alvorens de beoogde nieuwe stoelen gekocht konden worden. Half drie, daar zeg ik wat. De wedstrijd zou nu beginnen en ik heb nog steeds niet gescheten. De hoofdrolspelers in dit verslag bleven maar berichten sturen en het beeld van hun dag werd steeds verder ingekleurd. Marijn blijkt ook te winkelieren met de vrouw en daarbovenop kookt hij zelfs! Wat een prachtige man! Raymon had teveel energie over of was geïnspireerd door het spelen van fifa en ging 8 km hardlopen waardoor hij het middag pleziertje van de buurvrouw miste. Gelukkig nam z’n buurman Edwin alles waar. Maarten ging voor een tweede maal wandelen over de heide, ditmaal met de schoonouders. Maarten is een ideale schoonzoon. Hij had z’n uurtje gamen daarvoor dus ook wel verdiend. Michael had z’n pup laten zwemmen in de Asser Baggerplas en wachtte nu tot de vriendin thuiskwam van haar werk. Wilmer en Robin zaten inmiddels waarschijnlijk aan het bier, zij lieten niks meer van zich horen. Ikzelf had inmiddels een halve kruiswoordpuzzel achter de rug, we waren bijna ontsnapt uit de escape en dochter was weer wakker, dus het spel moest uitgesteld worden naar de avond. Eerst maar over de Vismarkt struinen om kaasfondue ingrediënten te kopen. De drukte aldaar deed niet vermoeden dat er corona heerste, de mondkapjes wel. Gerbrand weet er net als Beer alles van, beide verblijven in quarantaine dankzij de vriendin. Tien dagen vrij, wat een weelde. 

Het grootste gedeelte van de dag zat erop, de rust keerde weder. Zowel in de kinderhuizen als in de groepsapp. Zo ziet dus blijkbaar een voetballoze zaterdag eruit van de voetballer. De amateur voetballer welteverstaan, want die profs kunnen blijkbaar geen corona oplopen of doorgeven en mogen gewoon doorgaan met voetballen. 

De avond werd ingeluid met bitterballen door de hormonen bij André thuis, Michael en Marijn keken humor op tv en daar kwam Rienk om te vragen of hij z’n dagbesteding nog mocht inleveren? Dat bleek hemzelf achteraf echter niet de moeite waard en het was half twaalf dat ik van het toilet afkwam, ik had de wedstrijdspanning gemist vandaag. Daarmee kunnen we de voetballoze zaterdag voldaan achter ons laten. Doei.