Een hele bijzondere FIT Boys familiedag

6 juli 2019
de Webmaster

(Foto’s: Albert Martens, Ria de Vries en Maurits Beuling)

Zaterdag 6 juli was het tijd voor de FIT Boys Rabobank Familiedag. Maar het zou een hele bijzondere editie worden, één die in het teken stond van afscheid. Maar eerst begon deze familiedag zoals elke familiedag, met voetbal. Bij het jeugdtoernooi was de opkomst uitstekend en op 3 velden werden in 2 poules de wedstrijden door de JO15 t/m de JO9 gespeeld. Na de poulefase volgden de wedstrijden om de 7e/8e, 5e/6e, 3e/4e en 1e/2e plaats gespeeld. Uiteindelijk won Heerenveen en werd nog de beste speler en beste keeper van het toernooi gekozen.

Daarna was het de beurt aan de senioren, maar daar was de opgave lager. Dat kwam waarschijnlijk ook doordat diverse spelers ’s middags nog een wedstrijd moesten spelen. Toch werd er in 4 ploegen een onderling toernooitje gespeeld en zo waren diverse spelers van de senioren en de JO19 en JO17 even lekker bezig. Na dit minitoernooitje verplaatste de aandacht naar de jeugdveldjes waar de inmiddels befaamde en beroemde wedstrijden van De Moeders tegen de F-jes op het programma stond. De Bengels en de JO8 speelden tegen hun moeders en uiteraard wonnen de jongens en meisjes.

Inmiddels werd het hoofdveld al gebruikt voor een korte warming up door FIT Boy 1 en een flink aantal spelers die of lager of elders voetballen. Een hele speciale wedstrijd stond op het programma, namelijk de wedstrijd ter ere van Martin Datema die na 21 jaar leiderschap afscheid nam als leider van FIT Boys 1. Ook de FIT Boys-kantine stroomde vol met spelers en trainers en andere genodigden en ook Erelid Fokko Polman was, ondanks zijn kwakkelende gezondheid, samen met zoon Wieb aanwezig. Martin liet het allemaal over zich heenkomen en genoot zichtbaar en haalde heel wat herinneringen op uit het verleden. Inmiddels was het tijd voor de wedstrijd en alle oud-spelers, -trainers en huidige spelers vormden een erehaag bij de toegang tot het veld en toen kwam Martin onder luid applaus het veld op. Nadat iedereen zijn plek in en rondom het veld had gevonden, kon de laatste klus voor Martin als leider beginnen.

Het Martin Datema All Star team werd geleid door Martin zelf en coach Frens Waninge en verzorgster Janneke Eising en de vlag werd gehanteerd door Hendrik Dekker. De selectie bestond uit: Joost van het Reve, Erik Bos, Jeroen Boelen, Jeroen Datema, Dylyp Dijkema (assistent leider), Robbert Dijkema, Kevin Eising, Wout Flokstra, Berry van der Giezen, Tristan Haurissa, Jord v/d Hoest (geblesseerd), Maurits v/d Hoest, Klaas Sanders, Arjan Schepel, Mark Seubring, Aljon Stahlmecke, Jermo Verbeek, Frank Benjamins, Ronald van Waardhuizen, Harold Woltinge, Marcel Oosting, Renaldo Boom, Harald Kamps, Herwin Kamps en Johannes de Boer.

FIT Boys 1 stond onder leiding van Alex Padding, leider Maurits Beuling, verzorgster Ria de Vries & Marjan v/d West en vlaggers Peter & Bert Doornbos. De selectie bestond uit: Peter Jan Oosting, Robert Haandrikman, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Gerald Haandrikman, Jako van Faassen, Lars de Boer, Julian Boom, Jos Gerding, Matthijs Bonnen, Jesse Drenth, Jonathan Schans, Stefan Eefting, Kevin Kooistra, Ruud Seubring en Bart v/d West.

FIT Boys 1 won met 3 – 1, maar dat deed er weinig toe. De wedstrijd eindigde nog met 5 publiekswissels voor de afscheidnemende spelers Jesse Drenth, Dirk van Faassen, Jos Gerding, Lars de Boer en Julian Boom en toen floot Rene Boer, die door Martin uitgekozen was om de wedstrijd te leiden, voor het einde en ging Martin Datema op de schouders. Iedereen, ook het publiek, verzamelde zich rond de middencirkel en aanvoerder Ruud Seubring nam het woord en roemde zijn leider en haalde enkele anekdotes aan. Martin kreeg een schilderij gemaakt door JB de Boer, een cheque van de spelers FIT Boys 1, Bestuur en oud spelers & genodigden voor een reisje naar zijn favoriete Waddeneiland Ameland en een geel-zwart T-shirt van Mark Lubberts. Gina kreeg bloemen omdat zij Martin 21 jaar heeft ‘afgestaan’ op zaterdag. Martin nam het woord en stond even stil bij overleden oud-trainer Eduard Manders en bedankte Fokko Polman dat hij aanwezig was. Ook hij blikte terug en bedankte iedereen voor deze prachtige middag. En toen was het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje verder te praten in de FIT Boys-kantine. Deze was afgeladen vol en ook de FIT Boys Rabobank Familiedag was nog niet ten einde.

Johan Boer nam het woord en stond stil bij diverse leden die het even zwaar hebben. Roy, Tini, Jan en Fré sterkte! En ook memoreerde hij nog aan ST Beilen/FIT Boys leider/trainer Harry Oldenbeuving die eind vorig jaar plotseling overleed. Daarna werden diverse stoppende vrijwilligers bedankt en werd de Seubring Bloembollenbokaal uitgereikt door Ruud Seubring aan winnaar Douwe Visser. Inmiddels waren twee medewerkers van de Rabobank gearriveerd om de verenigingsprijzen uit te reiken. Jeugdspeler van het Jaar werd Emily Schuur uit de JO9 omdat zij met volle passie speelt en heel sociaal is naar haar teamgenoten. Vrijwilliger van het Jaar werd Jan Koster, die zich jarenlang in allerlei functies binnen de vereniging voor 200% heeft ingezet. Topscoorder werd Mark Seubring met 21 doelpunten, eigenlijk gedeeld 1e met Isa Mensing maar zij had hier meer (beker)wedstrijden voor nodig. De Oogklep/Blunderbokaal ging naar Elwin Dam omdat hij zich als grensrechter aan de verkeerde kant van het veld opstelde. En Verslaggever van het Jaar en dus winnaar van de Erik Jans-bokaal (vernoemd naar de 1e Pr-man binnen FIT Boys Erik Jans die ons veels te vroeg ontvallen is) werd Ronald van Waardhuizen die het clubblad Groen-Geel maakt en vult. Speler van het Jaar werd Remco Oort, die met veel passie en inzet speelt bij kampioen FIT Boys 4 en geen training overslaat. De Rabobank werd bedankt voor de sponsoring van alle jeugd en de steun voor deze familiedag en het uitreiken van de prijzen. Sponsor Kroezen Montage verlengde zijn sponsorcontract. Super André! Bedankt!

Daarna werd de BBQ geopend en konden alle aanwezigen genieten van een hapje en een drankje. Ook de Penaltybokaal kwam nog aan bod en het bleef nog lang druk en gezellig.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de Aktiviteitencommissie die deze dag perfect hadden geregeld en georganisseerd. Top! En ook een woord van dank voor alle keuken- en barvrijwilligers die er soms niet tegen konden tappen om alle kelen gesmeerd te houden. Hulde! Voor al deze vrijwilliger dus Petje op!

Einde seizoen. Zomerstop. Tot volgend seizoen!