Eerste weekend zonder publiek goed verlopen

7 oktober 2020
de Webmaster

Hoe zou het zijn? Hoe zou het gaan? Wedstrijden spelen op sportpark Noord West zonder publiek. Zou er acceptatie van het publiek en ouders zijn? Hoe reageren de bezoekende teams hierop? Hoe gaan we/ze er mee om.?

Wij – vv Beilen en cvv Fit Boys – trekken samen met Stichting Sportpark Noord West samen op in de voorbereiding hierop. De taken waren verdeeld. De ontvangst bij de ingang van het sportpark werd gedaan door vrijwilligers van beide verenigingen. De begeleiding verder op het sportpark was goed te noemen.

We kunnen stellen dat alles goed is verlopen. Het thuispubliek en ouders bleef thuis. De jeugdige voetballers namen zaterdagmorgen “bezit” van het sportpark samen met hun begeleiders en speelden hun wedstrijden. Op de zaterdagmiddag en zondag werd er bij de seniorenwedstrijden gespeeld zonder publiek. Ook hier verliep alles naar wens.

Verreweg de meeste bezoekende verenigingen hadden zich ook goed ingelezen in de regels. Ze kwamen op bezoek met een minimale bezetting. Enkele bezoekende teams hadden zich niet helemaal goed voorbereid en kwamen met teveel personen naar het park. Deze teams werden hierop aangesproken met de tip om het de volgende keer anders te doen.

Deze tip geldt natuurlijk ook voor onze uitspelende teams. Ga met de minimale bezetting op weg naar een uitwedstrijd. De ontvangende club zal hier blij mee zijn. En zelf geef je als team/vereniging het goede voorbeeld.

Samenvattend kunnen we stellen dat het op z’n zachtst gezegd onwerkelijk is om zo je wedstrijden te spelen. Wel hebben we laten zien dat we met z’n allen de regels kunnen hanteren en onze verantwoordelijkheid hebben genomen. Laten we er voor zorgen dat we dit de komende weken blijven volhouden.

Samen tegen Corona