Einde Protos Weering voor FIT Boys

30 december 2022
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

In een sterke poule met Rolder Boys, LTC en ASVB en outsider EHS’85 stond de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van coach Tim Seubring voor een loodzware opgave om de Halve Finales te halen. En toch zou FIT Boys voor een verrassing zorgen deze avond, maar daarover later meer.

De eerste wedstrijd tegen ASVB stond het niet goed en leek het even dat de zenuwen de overhand namen. Binnen een paar minuten stond het 2 – 0 achter en toen pas pakte het team het op. Uit de verdedigende stellingen legde FIT Boys een aantal prima aanvallen op de mat. Bij één prachtige individuele actie van Lars Hilberts verdween zijn schot via de lat en paal weer uit het doel. FIT Boys nam meer risico en ASVB maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimtes en won met 5 – 0. Een domper.

De tweede wedstrijd leek opnieuw een zware pot tegen LTC uit Assen. Een goede ploeg, maar het ontbreek deze balvirtuozen aan effectiviteit. Als je 25 minuten lang veel beter bent, moet je als LTC zijnde winnen. Na een 2 – 0 voorsprong voor LTC, kwam FIT Boys brutaal op 2 – 1. Er sloop al wat ontevredenheid in de ploeg uit Assen. Toch maakten ze 3 – 1 en ging het balletje regelmatig onder het voetje door en waande LTC zich al winnaar. FIT Boys speelde opportunistisch en maakte zowaar de 3 – 2. Nog niks aan de hand, of toch wel. FIT Boys speelde alles of niets en maakte vlak voor tijd de 3 – 3. Wat een sensatie! De circusartiesten van LTC stonden met een drup aan de neus te kijken naar FIT Boys dat een klein feestje vierde. Eerste punt binnen.

De derde wedstrijd moest FIT Boys meer dan terecht zijn meerdere erkennen in regelmatig finalist Protos Rolder Boys. Deze ploeg kan, net als LTC, geweldig zaalvoetballen maar is wat minder van het circus en wat meer van de effectiviteit. Na 25 minuten stond er een 0 – 6 stand op het scorebord en FIT Boys kan alleen maar een hele diep buiging maken voor de ploeg uit Rolde. Zij gaan de finale zeer waarschijnlijk wel halen. Succes Rolder Boys!

De laatste wedstrijd trof FIT Boys als nummer 4 in de poule EHS’85 dat 5e stond. FIT Boys was beter, bij vlagen zelfs veel beter, maar kwam 0 – 1 achter. Dat werd vakkundig gerepareerd (1 – 1) en FIT Boys ging op zoek naar de overwinning. En er kwamen meerdere goede kansen, waarbij FIT Boys steeds meer risico ging nemen. Het zat, in tegenstelling tot dinsdag tijdens de voorronde, de ploeg niet mee. Het geluk was niet aan de zijde van FIT Boys. De ballen die er dinsdag wel invlogen, gingen nu naast of over. Door de geboden ruimte kreeg EHS’85 ook nog kansen, maar doelman Niels van der West keepte weer een uitstekende avond en haalde er een aantal zekere doelpunten uit (in alle 4 de wedstrijden overigens). Zo bleef het 1 – 1 en eindigde FIT Boys 4e en dat in een poule waar de eerste 3 ploegen allemaal doorgingen (Rolder Boys, LTC en ASVB). Geen schande dus. In de laatste wedstrijd van de avond won de effectiviteit het nog van het circus. Rolder Boys kroonde zich tot kampioen van de Börkerkoel door met 5 – 3 te winnen van LTC.

Einde Protos Weering 2022-2023 en nu zit het jaar 2022 er echt op voor FIT Boys 1 en voor FIT Boys. We zien elkaar op 7 januari 15:00 uur voor de Ik hou van Holland-quiz (of 17:00 uur Nieuwjaarsreceptie). Voor nu een goed uiteinde en alvast de beste wensen voor 2023!