Het Driede vs Wildervank 2 – ‘3 tegen 5 verloren’

4 april 2015

Allereerst en voor alles willen wij onze condoleances naar Andre Koskamp en zijn familie geven voor het verlies van zijn vader. Wij wensen hen heel veel sterkte, en hebben hier voor de wedstrijd met een minuut stilte aan gedacht.

Het was zaterdag een verschil van dag en nacht tussen onze eerste en tweede helft. Dat was één van de opvallendste zaken. Bij rust stonden wij met 0-4 achter. De tweede helft vonden er enkele wisselingen plaats en dat resulteerde in een betere balans. De achterhoede werd met Anne en Bert versterkt, die hun waarde meer dan eens bewezen. Het middenveld werd vernieuwd met Jurjen, Edwin, en Ruben. Hierdoor was er niet alleen meer aanvoer naar voren, de tegenstander begon zelfs even bagger te schijten. Het publiek kreeg een opleving, en Sjakie nam het voortouw. Hij opende de score na een mooie aanval opgezet vanuit het middenveld. Zijn pegel vanaf links liet niets te wensen over. Stijf in de verre hoek met dat ding. De lange laatste man die zich gedroeg alsof ze de helden van de velden waren, werd in de één tegen één met Sjakie op zijn rechtmatige plaats gezet. Verder zal ik de aanstaande kampioen niet betichten, prima lui waren het.

Zoals altijd vonden Edwin en Sjakie elkaar blindelings, en zo was het dat Sjakie wederom opdook voor de keeper. Stiftje, recht in z’n handen. Ik zou het geweest kunnen zijn. We zetten meer druk, en zo leverde Niek zijn afjagen een eigen doelpunt door de tegenstander op. De mannen uit Wildervank begonnen meer op elkaar te foeteren. Ze probeerden hun rust te hervinden door de bal rond te laten gaan achterin. Wij roken bloed, en Sjakie was er wederom vandoor. De keeper was klein, de lob was hoog. Geen redding mogelijk, ons derde doelpunt! Ondertussen had Wildervank echter toch weer weten te profiteren van een fout aan onze kant, en zo eindigde de partij in het voordeel van Wildervank. Maar goed dat we zoveel punten bij elkaar gesprokkeld hebben in de eerste helft van de competitie.

De derde helft was natuurlijk weer het interessantst. Maarten had een muur gebouwd en praatte honderduit, maar niet over zijn gevoel. Niek twijfelde maar een klein beetje of hij zichzelf was, en alle oorlogen op de wereld werden veroorzaakt door de rijksten der aarde die nog rijker wilden worden. Jurjen zei dat de man niet over zijn gevoel praatte, maar ondertussen ging het niet meer over tetten, dé reden dat ik van stoel was gewisseld. Sander voerde een serieus gesprek met Aljon. Roijinga 1&2 – gefeliciteerd met jullie papa. Jan, Marijn, Wilko, en moeder Stevens – ook allemaal gefeliciteerd! En toen ging het eindelijk over de ‘blikken-schaal’ (zie column) en er werd zelfs geld geboden voor onzedelijke zaken. Doeg.

11 april speelt FIT Boys 3 uit om 14:00 uur tegen Veendam 1894 2.