FIT Boys 70 jaar, terugblik (3)

2 juli 2023
de Webmaster

Het is nog 53 dagen tot het 70 jarige bestaan van FIT Boys. Opgericht op 24 augustus 1953, met als voorloper DOS opgericht in 1923. In de komende ruim 7 weken blikken we vooruit op het 70 jarige bestaan met een terugblik op onze historie. En die is rijk en zeer goedgevuld.

In de 3e terugblik van tien blikken we terug op het kampioenschap van FIT Boys 1 wat het team in de hoogste amateurklasse bracht.

FIT Boys promoveert naar 2e klasse!

Het Nieuwsblad van Beilen deed verslag van de wedstrijd FIT Boys 1 – Heeg 1 op zaterdag 1 april 1967. Winst was het enige dat telde, want nummer 2 HJCS en nummer 3 Drachterster Boys zaten op het vinkentouw. De wedstrijd liep voorspoedig, helemaal toen in de 20e minuut R. Koeling met een machtig schot juist onder de lat FIT Boys aan een 1 – 0 voorsprong hielp. Na de rust kwam FIT Boys als snel op 2 – 0. Bij een goede aanval op het doel van Heeg kreeg Kuik de bal uitstekend aangegeven door rechtsbuiten Dick Steenge. Hij maakte geen fout en de stand was hoopvol dus 2 – 0. Tien minuten voor het einde was het Dijkstra die de stand op 3 – 0 bracht met een hard en diagonaal schot. Het enige tegendoelpunt van Heeg werd door een FIT Boys-speler in eigen doel gewerkt. Ook werd er nog een strafschop gemist. Drachtster Boys bleef tegen laagvlieger Zeerobben op 0 – 0 steken en toen dat nieuws in Beilen binnen kwam, was het kampioenschap een feit. ’s Avonds werd door de kampioensploeg begeleid door de gereformeerde en hervormde drumband  een rondgang door Beilen gemaakt. Na afloop was er een gezellig samenzijn in de kantine en werd trainer/speler Fokko Polman door bestuursleden Pot (voorzitter) en R. Kruit gecomplimenteerd. Voor Fokko Polman ging een hartenwens in vervulling met deze overgang naar de hoogste klasse van het zaterdagmiddagvoetbal. Ook voor de provincie Drenthe is dit belangrijk daar er nog geen club uit deze provincie in de hoogste klasse uitkomt. Klazienaveen promoveerde ook bleek later en hiermee is Drenthe de provincie Groningen voorbij gestreefd die maar 1 vertegenwoordiger in de hoogste klasse hebben, Oranje Nassau.