FIT Boys 70 jaar, terugblik (5)

16 juli 2023
de Webmaster

Het is nog 39 dagen tot het 70 jarige bestaan van FIT Boys. Opgericht op 24 augustus 1953, met als voorloper DOS opgericht in 1923. In de komende ruim 5 weken blikken we vooruit op het 70 jarige bestaan met een terugblik op onze historie. En die is rijk en zeer goedgevuld.

In de 5e terugblik van tien blikken we terug op het seizoen 2011/2012 toen FIT Boys 1 onder trainer/coach Frens Waninge kampioen werd in de 3e klasse en promoveerde naar de 2e klasse.

FIT Boys KAMPIOENEN!

(foto: Harmen Oldersma)

Nog voor de wedstrijd was afgelopen was het nieuws uit Hollandscheveld al bekend. Zelf vaagde de Rendeuro-equipe nummer 3 ZZVV met 5 – 1 van de mat en nummer 2 Hollandscheveld wist thuis niet te winnen van Vitesse’63 uit de woonplaats van FIT Boys-trainer Frens Waninge. En toen kon het feest dus losbarsten. FIT Boys 1 kampioen in de 3e klasse D en volgend jaar 2e klasser. En wat heeft de club daar lang op moeten wachten. Voor het laatst kampioen in het seizoen 1996/1997, toen werd er promotie vanuit de 4e naar de 3e klasse bewerkstelligd. En zaterdag dus voor het eerst promotie naar de 2e klasse. Een prestatie van formaat met een jonge (gemiddelde leeftijd 25 jaar), talentvolle groep bijna volledig uit de eigen jeugd. Alleen spits en topscoorder Frank Benjamins kwam van De Weide en vertrekt daar aan het einde van het seizoen ook weer naartoe.

De wedstrijd stond natuurlijk bol van de spanning, helemaal toen ZZVV-speler Jesper Romkes in de 1e minuut al raak schoot (0 – 1). Even een domper, maar dat duurde niet lang. Na 4 minuten was het al weer gelijk, toen Mark Seubring raak schoot. Dat was ook de ruststand en de berichten uit Hollandscheveld waren op dat moment ook goed (0 – 0). FIT Boys had het beste bewaard voor de 2e helft, want daarin werd al snel een 2 – 1 voorsprong genomen. Mark Seubring ging gewillig neer binnen de zestien en nam zelf plaats achter de toegekende penalty. En daar weet Mark wel raad mee en scoorde zijn tweede van de middag. Daarna was het de beurt aan linksbuiten Ronald van Waardhuizen. Hij kon vanaf links goed naar binnen snijden en scoorde uitstekend rechts in de verre hoek (3 – 1). Ongeacht de eigen winst was de score bij concurrent Hollandscheveld belangrijk. De spelers op het veld waren hier nog niet echt mee bezig. Zij zorgden dat het massaal aanwezige publiek (zo’n 200 man) aan hun trekken kwam. Het was Marten Oldersma die met een razendsnelle solo de 4 – 1 maakte. Het was Jos Gerding die het slotakkoord had en de 5 – 1 eindstand op het scorebord zette. Aan de kant had leider Martin Datema contact met Hollandscheveld. Daar was de wedstrijd afgelopen en de stunt was compleet. Vitesse’63 had Hollandscheveld op 0 – 0 gehouden en langs de kant werd er al feest gevierd. In het veld hadden de spelers het ook als snel door en toen scheidsrechter Scholtens voor het laatst floot was er op het hoofdveld sprake van een groen-geel feest. Champagne, bloemen en een beker werden uitgereikt en na de nodige foto’s verplaatste het feest zich naar de kleedkamer en kort daarop naar de kantine. Een groot deel van de FIT Boys-familie vierde samen met de spelers en begeleiding het behaalde kampioenschap in de 3e klasse D en de promotie naar de 2e klasse. Tijdens een gezellige instuif kon er uiteraard gefeest worden en het had bestuur gezorgd voor genoeg drank en hapjes. Een groot compliment gaat uit naar alle bar- en keukenpersoneel die tot 20:30 uur in touw waren om iedereen van een natje en een droogje te voorzien. Klasse! De 1e selectie ging daarna nog eten bij shirtsponsor Piccola Roma en zette het feest voort bij anders shirtsponsor Café Bar het Zwaantje.

Volgende week speelt het kampioensteam de laatste competitiewedstrijd uit tegen Borger om 14:30 uur en dan neemt het afscheid van de 3e klasse voor hopelijk een mooi avontuur in de 2e klasse.