FIT Boys begroet keepertrainer Christian Dekens

29 juni 2020
de Webmaster

(Foto: Piet Bosma, stond in de digitale Steenwijker Courant (uitsnede)) 

Woensdag 24 juni maakte hoofdtrainer Otto Halmingh en andere staf- en clubleden kennis met Christian Dekens. Christian (47 jaar) woont in Beilen en is getrouwd. In het dagelijks leven is hij docent op het Dr. Nassau College Quintus in Assen. “Mijn hobby is padel. Dit is een combinatie van tennis en squash.”, en daar geeft Christian ook les in.

Op jonge leeftijd koos Christian al voor het voetbal. Eerst als voetballer en later ontstond de liefde voor het keepersvak. “Na een verhuizing en te veel ernstige blessures om mij heen heb ik besloten om te stoppen. Echter wilde ik graag bij het voetbal betrokken blijven en ben ik jeugdtrainer geworden. En na verschillende trainerscursussen ben ik op mijn 26e begonnen als hoofdtrainer.” Door het werk op school, het zelf weer willen sporten en de verplichting om 3x in de week bij een club aanwezig te zijn, heeft Christian de laatste jaren niets meer in de voetballerij gedaan.

“Afgelopen maand ben ik benaderd om keepertrainer te worden. Na alles op een rijtje gezet te hebben, heb ik na een gesprek besloten om deze uitdaging aan te gaan.” En daar is FIT Boys heel blij mee. Op de vraag wat Christian met de keepers van FIT Boys wil bereiken, antwoord hij: “In mijn optiek is de keeper de belangrijkste speler in het veld en verdient hij of zij extra aandacht. Het doel van mij is om samen met de keepers van FIT Boys het maximale uit hun capaciteit te halen en de liefde voor het keepersvak te vergroten.”

FIT Boys wenst Christian heel veel plezier en succes toe bij de club en hoopt op een vruchtbare en sportieve samenwerking.