FIT Boys behaalt eerste punt van het seizoen

31 oktober 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh kreeg deze zaterdagmiddag bezoek van SVN’69. Beide ploegen kunnen in de 3e klasse nog geen potten breken en SVN’69 had tot vandaag nog maar 2 punten bij elkaar gesprokkeld en FIT Boys had nog geen punten. En daar wilde de groen-gele formatie vandaag verandering in brengen en dus begon FIT Boys erg aanvallend aan de wedstrijd. De SVN’69-verdediging werd onder druk gezet en regelmatig veroverde FIT Boys de bal al op de SVN’69-helft. Ondanks veel balbezit kwamen er geen echte kansen en naarmate de 1e helft vorderde nam SVN’69 het heft meer in handen. Het zou de middag van de keepers worden, want beide jonge, talentvolle keepers hielden op enkele bepalende momenten hun team op de been. En het leek een typische 0 – 0 wedstrijd, waarbij de ploeg die dan toch zou scoren de 3 punten zou pakken. FIT Boys-keeper Niels van der West moest in de 1e helft een keer echt handelend optreden, toen een SVN’69-speler op de rand zestien voor hem verscheen. Hij verkleinde het doel uitstekend en zat net met de hand aan de bal zodat deze naast ging. Beide ploegen gingen met de brilstand aan de thee.

In de rust bleef Lars de Boer achter in de kleedkamer en kwam Jako van Faassen voor hem in het veld. De tweede helft voetbalden beide ploegen zonder echte kansen te creëren. Naarmate de 2e helft vorderde daalde het niveau en zoals gezegd leek er geen winnaar te komen. FIT Boys wisselde nog tweemaal, Johan Vriesema en Daniël van der West gingen naar de kant en werden vervangen door Corné van der Berg en Roan Koster. FIT Boys perste er nog een slotoffensief uit en kreeg ook enkele goede kansen. Maar of het vizier stond niet scherp of de assistent-scheidsrechter van SVN’69 stak er een stokje voor (in de lucht). Hij zat er een aantal malen flink naast en dat had de goed leidende scheidsrechter Nino Beerens door en hij ging wat vaker op lijn lopen en liet vervolgens de vlagger ook gewoon staan bij een onterecht vlagsignaal. Bij een diepe crossbal van Arjan Keizer op Jako van Faassen die een meter achter de verdediger startte werd deze veelbelovende aanval afgevlagd. Later in de 2e helft ging Stefan Eefting er centraal van door op een steekbal. De linksback van SVN’69 stond te dromen en hief het buitenspel op, maar de vlagger redde zijn ploeg. Ook kwamen er kansen, maar Stefan Eefting en Matthijs Bonnen wisten deze niet te verzilveren omdat of het vizier niet op scherp stond of omdat de SVN’69 goalie goed ingreep. Aan de andere kant wist SVN’69 ook nog wat kansjes te creëren, maar daar hield FIT Boys-keeper Niels van der West zijn ploeg op de been. Zo gingen beide partijen het veld af met elk 1 punt en dat was misschien wel een terechte afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen. Al had FIT Boys in de laatste fase ook zomaar de 3 punten kunnen pakken.

Volgende week zaterdag 6 november speelt FIT Boys om 14:30 uur uit op Sportpark Westbroek tegen FC Ommen. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Zagers.