FIT Boys blijft puntloos, Klazienaveen pakt eerste overwinning

10 oktober 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh, nog zonder punten na 2 wedstrijden, ging op bezoek bij Klazienaveen dat ook nog puntloos was. Een heus ‘degradatie’duel en daar kwam ook Onze Club van RTV Drenthe op af (vanavond 18:33 uur op RTV Drenthe). FIT Boys was niet compleet met blessures voor Gerald Haandrikman en Jako van Faassen, een geschorste Matthijs Bonnen en de missende Ruben Oostenbrink die met het 2e meedeed. Klazienaveen had zelfs 18 geblesseerden/afwezigen en moest putten uit de selecties van het 2e en de O23. Van meet af aan was duidelijk dat Klazienaveen de betere ploeg was en FIT Boys speelde zijn eigen spel. Teruggetrokken, verdedigend goed staan en gokken op een snelle uitval. Maar het kwam ook aan voetballen toe, want Klazienaveen oogde wat nerveus met name achterin. Het was dus niet alleen Klazienaveen die kansen kreeg met name uit corners, ook FIT Boys zag dat er mogelijkheden kwamen. In de 12e minuut gaf de verdediging van Klazienaveen niet thuis en lag het volledig open. Daniël vd West ging er op links vandoor en had oog voor de mee opgekomen Ivo van Ewijk. Ivo toonde zich een waar ijskonijn. Hij schoot niet direct, maar kapte de bal af en keek wat de keeper en verdediger gingen doen. Daarna plaatste hij de bal uiterst koel in de rechter hoek (12e minuut, 0 – 1). Leek een verrassing in de maak? Helaas niet, enkele minuten later kreeg Jesse Habing de bal net in de zestien met de tegenstander in de rug. Hij draaide handig via deze verdediger en uit de draai schoot hij knap binnen (1 – 1). In het verloop van de 1e helft hield Klazienaveen de overhand en moest FIT Boys het hebben van spaarzame uitvallen. En het was dat Klazienaveen het vizier niet op scherp had staan of in FIT Boys keeper Niels vd West een zeer goede sta in de weg hadden, want anders waren de zwarthemden met een voorsprong de rust in gegaan. Nu bleef het tot aan de thee 1 – 1.

De 2e helft veranderde het spelbeeld niet. FIT Boys legde een hartverwarmende inzet en strijd aan de dag en vocht voor elke meter. Lang hielden zij deze kampioenskandidaat, die Klazienaveen als zij compleet zijn natuurlijk wel is, op 1 – 1 en dat zou een enorme stunt zijn. Langzaam aan vloeiden de krachten bij de FIT Boys-spelers weg. Daniël vd West werd gewisseld en voor hem kwam de frisse Corné vd Berg. Achterin bij FIT Boys werd met veel kunst en vliegwerk en goed keepers- en verdedigend werk de 1 – 1 in stand gehouden, maar het piepte en kraakte. In de 64e minuut viel dan toch de 2 – 1 gemaakt door Roan Bruinsma. Daarna wisselde FIT Boys-trainer Otto Halmingh nog Ivo van Ewijk en kwam Jelmer van Dijk binnen de lijnen en in een alles of niets poging ging Stefan Eefting, die helemaal leeg was door zijn vele aanvallende en verdedigende werk, naar de kant en kwam debutant Koen de Vries (16 jaar) nog binnen de lijnen om samen met grote broer Martijn de Vries zijn 1e minuten in het FIT Boys 1 te spelen. Laatste man Mike Jonink ging in de spits er bij lopen en achterin werd er één-op-één gespeeld. En het kwam tot een soort van slotoffensief met kleine mogelijkheden maar geen 100% kansen. De ruimtes waren enorm en Klazienaveen kon nu counteren en kreeg wel enkele goede kansen. Er bleef aan FIT Boys kant hoop op de 2 – 2 totdat in de 90e minuut de 3 – 1 viel (Aaron Brinks) en kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter Bart Heikens voor het einde. FIT Boys blijft hierdoor puntloos en Klazienaveen pakte de eerste punten. Maar Otto Halmingh was na de wedstrijd in de kleedkamer duidelijk tegen zijn ploeg: “We hebben een ongelooflijke inzet en strijd aan de dag gelegd, ik kan niemand iets verwijten. Hiermee kunnen we verder en zullen de eerste punten niet lang op zich laten wachten.”

En de kans om dit waar te maken duurt maar 6 dagen. Zaterdag 16 oktober speelt FIT Boys 1 thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Avereest.