FIT Boys en Beilen staan stil bij overlijden Hans Doldersom, zoon Patrick scoort

28 augustus 2022

Met een indrukwekkende minuut stilte en onder het toeziend oog van zijn vrouw, familie & vrienden en aanwezigheid van zoon Patrick in de basis bij vv Beilen zo 1 stonden FIT Boys en Beilen op gepaste wijze stil bij het veel te vroeg overlijden van Hans Doldersum. De emotie was groot, ook bij Patrick die daarna de knop om moest zetten en een voetbalwedstrijd moest spelen. Hoe mooi was het dat uitgerekend Patrick het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde. Ik sprak Patrick na afloop om hem sterkte te wensen. Hij zei het niet, maar dit doelpunt was natuurlijk maar voor één iemand bedoeld. Hans keek vast mee en zag dat het goed was….

Voetbal is dan echt maar bijzaak, maar er moesten wel 90 minuten gespeeld worden in de jaarlijks terugkerende Midden-Drenthe derby. vv Beilen was beter, zeker de eerst helft. Het had het meeste balbezit, daar waar FIT Boys grossierde in balverlies. En Beilen kreeg ook kansen en had een belangrijk wapen in de aanval en dat ontbeerde FIT Boys vandaag: lengte. Elke corner of vrije bal zorgde voor gevaar. Daar waar diverse kopballen nog doel misten, scoorde uiteindelijk rond de 25e minuut Patrick Doldersum de 0 – 1. Dat was ook de ruststand.

Na de rust begon FIT Boys sterk en drukte Beilen even terug op eigen helft. In het verloop van de tweede helft was er sprake van meer gelijkwaardigheid waarbij Beilen liet zien over behoorlijk wat individuele kwaliteit te bezitten. Beilen heeft ook een erg jonge ploeg en het was mooi te zien dat alle vier oud-FIT Boys jeugdleden in het veld kwamen en leuke dingen lieten zien. Aan Daniël Götz, Carlos en Owen van de Werff en Blessing van der Veen gaat vv Beilen nog heel veel plezier beleven. FIT Boys was lang niet compleet en miste 6 belangrijke spelers. Maar ook aan FIT Boys kant waren er enkele talentvolle jeugdspelers. Giel Kerssies speelde de hele wedstrijd voorstopper en deed dit meer dan naar behoren. Voorin was Tobian Kooistra één van de spitsen en speelde 80 minuten uitstekend. De hele ploeg werkte enorm hard en liet met name de tweede helft bij vlagen zien prima te kunnen voetballen. Mooiste aanval werd opgezet door één van de uitblinkers Lars Hilberts. Hij speelde zich op het middenveld prima vrij en had een prima dieptepass op spits Roan Koster die net een teenlengte te kort kwam om Beilen-keeper Remco Vos te passeren. En zo floot na 90 minuten de prima leidende Jan Kuipers voor het einde en werd de eindstand 0 – 1. Na afloop bleef het nog lang gezellig in de FIT Boys-kantine, waar het kantinepersoneel een dikke pluim verdiende. Zij zorgden dat de glazen gevuld bleven. Petje op!

vv Beilen speelt zondag 4 september uit voor de beker tegen Rolder Boys. FIT Boys gaat 3 september in de beker op bezoek bij buurman vv Beilen za 1, dat eerder op de zaterdag met 3 – 1 verloor van FIT Boys 2.