FIT Boys en buurman Beilen kruisen 28 augustus degens

22 augustus 2021
de Webmaster

Een aantal seizoenen stond de burentwist op Sportpark Noord-West niet op het programma, maar vv Beilen-leider Hans Doldersum en cvv FIT Boys-leider Maurits Beuling besloten deze Midden-Drenthe derby nieuw leven in te blazen. En zo spelen beide ploegen zaterdagavond 28 augustus om 19:30 uur weer eens tegen elkaar. Beide ploegen hebben te maken met stoppende ervaren spelers en veel jonge aanwas. Vv Beilen-trainer Erik de Jonge bereid zijn ploeg voor op een seizoen in de zondag 2e klasse. Al is de vraag hoelang het zondagvoetbal op niveau nog blijft bestaan met alle overstappende zondagverenigingen die hun heil op zaterdag zoeken en fuserende verenigingen die zaterdag als speeldag kiezen. Daar heeft Beilen al op geanticipeerd met een talententeam op zaterdag, Beilen ZA 1. Misschien ontstaat er een scenario al la Ommen of Dedemsvaart (fusie met FIT Boys) of al la Achilles’94 dat nu alleen nog een prestatieteam op zaterdag heeft en inmiddels 2e klasser is.

FIT Boys bereid zich voor op een verblijf in de zware 3e klasse D zaterdag. Daar spelen enkele ambitieuze clubs in die door willen stromen naar de 2e klasse. De kampioenskandidaten zijn onder andere Fc Ommen, DVC Dedemsvaart, Hoogeveen, Klazienaveen, Nieuwleuzen en outsiders zijn CSVC, ZZVV en Lutten. De overige ploegen zullen strijden om de overige 6 plaatsen in deze klasse en proberen boven de streep te eindigen (plek 11). Dat is ook de doelstelling van FIT Boys om zo met deze jonge en talentvolle selectie te kunnen doorgroeien om op termijn weer een rol van betekenis te kunnen spelen in de 3e klasse. Maar misschien ziet het team en de vereniging er dan ook wel anders uit, als de gesprekken tussen vv Beilen en cvv FIT Boys over samenwerking/fusie iets op gaan leveren.

Maar eerst zaterdagavond gewoon weer een ouderwetse Beilen – FIT Boys nu het nog kan. Zal het de laatste editie van deze derby zijn? De tijd zal het leren. ‘Rikke tikke hup groen geel’ en “Mag er dan geen geel zwart meer wezen”.

De wedstrijd zaterdag 28 augustus start om 19:30 uur op het hoofdveld van Sportpark Noord-West en staat onder leiding van scheidsrechter Gerald van Driel.