FIT Boys en CSVC delen de punten in aantrekkelijk duel

6 april 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze zonnige voorjaarszaterdag op bezoek in Coevorden om tegen CSVC te voetballen. Voor de neutrale toeschouwer was het een vermakelijke wedstrijd, waarin binnen de minuut er al gescoord werd en dat tweemaal. Eerst scoorde de CSVC Pupil van de Week en nog geen minuut later moest FIT Boys-keeper Niels van der West al vissen. Bij een aanval over rechts kon de rechtsbuiten veel te makkelijk voorgeven en de spits kon ongedekt binnenkoppen (1 – 0). Een tegenvaller voor FIT Boys en de ploeg had even de tijd nodig om van deze dreun te herstellen. CSVC werd met name door corners en spelhervatingen gevaarlijk, maar wist niet mee te scoren. Naarmate de 1e helft vorderde trok FIT Boys het initiatief naar zich toe en kreeg twee 100% kansen om te scoren. Bij een prima aanval over rechts gaf Lars Hilberts perfect voor en Leon Timmerman was goed naar binnengekomen en leek af te ronden alleen voor de keeper binnen de 5 meter. Hij schoot over. En enkele minuten later kreeg Giel Stahlmecke de ultieme kans om te scoren, maar zijn schot hing net langs de verkeerde kant van de paal. Een doelpunt kon niet uitblijven en die viel ook. Spits Marrin Strijker zette goed door en kreeg de bal ook mee en sneed de zestien en maakte voor de CSVC-keeper geen fout en maakte de 1 – 1 (39e). FIT Boys drukte door en even later had Marrin nog een kans, maar nu miste hij. Zo haalden beide teams de rust met een 1 – 1 stand en daar was CSVC het meest gelukkig mee.

In de rust bleef de geblesseerde Marrin Strijker (hamstring) achter in de kleedkamer en werd vervangen door Daniël van der West. De 2e helft begon bijna identiek aan de 1e helft. FIT Boys leek niet wakker en rond de 50e minuut volgde een te korte terugspeelbal die onderschept werd. Uit deze aanval maakte CSVC de 2 – 1. Een weggever en totaal onnodig, want FIT Boys was voor de rust in het verloop van de 1e helft de bovenliggende partij. En weer moest FIT Boys in de achtervolging. Bij vlagen was het beter, maar het moest steeds waakzaam blijven de lange ballen van achteruit van met name de CSVC-keeper. CSVC bleef gevaarlijk uit standaardsituaties en had ook maar zo er nog een doelpuntje in kunnen prikken. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ook kansen. Een lange stift van Leon Timmerman over de steeds weer wat ver voor zijn doel staande CSVC-keeper ging net over. Het duurde tot de 61e minuut en toen was het wel raak. Leon Timmerman maakte de tot dan toe wel terechte 2 – 2 en FIT Boys hinkte daarna op twee gedachten. Vol voor de winst gaan of het gelijkspel en dat ene punt koesteren. Het spel golfde op en neer, maar beide teams kregen geen echte kansen meer. Tot vlak voor tijd na een prima combinatie de jarige Lars Hilberts met zijn laatste krachten de zestien in werd gestuurd en alleen op de CSVC-keeper af kon. De ultieme kans op de winst. De bal verdween langs de keeper in de lange hoek, maar tot afgrijzen van alles en iedereen aan FIT Boys-zijde langs de verkeerde kant van de paal. Hier had FIT Boys zomaar de 3 punten kunnen kapen, maar helaas. Het bleef 2 – 2 en dat was overal misschien wel een terechte eindstand.

Volgende week zaterdag 13 april speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen VAKO. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeremy Zeelen.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Julian Boom (69e Johan Vriesema), Gerjan Hoogenberg, Corné van den Berg, Jako van Faassen, Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Lars Hilberts, Marrin Strijker (45e Daniël van der West) en Leon Timmerman (69e Jelmer van Dijk).