FIT Boys en CSVC delen de punten

18 mei 2022
de Webmaster

Op deze woensdagavond speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh op sportpark Noord-West tegen CSVC. Uit op een door de weekse dinsdag werd het 3 – 0 voor CSVC, dus FIT Boys had nog iets goed te maken. En FIT Boys wilde punten pakken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Er ontstond een wedstrijd waarin ongeveer een uur FIT Boys de bovenliggende partij was. Pas toen CSVC alles of niets ging spelen, ontstond er een Coevorder offensief. In de slotfase had FIT Boys ook nog zomaar de winst over de streep kunnen trekken, maar het bleef bij een gelijkspel en een deling van de punten.

FIT Boys begon met dezelfde 11 als tegen Dedemsvaart. Never change a winning team, of in ieder geval een team dat al 2 wedstrijden de 0 weet te houden. Het stond wederom weer uitstekend bij FIT Boys en bij vlagen werd CSVC goed onder druk gezet en moest daardoor veel en vaak de lange bal spelen. FIT Boys was de bovenliggende partij en speelde een prima pot. Helaas, zoals zo vaak, ontbrak het aan de goede laatste eindpass en het omzetten van mogelijkheden in kansen. Lars Hilberts kon de zestien in gaan en een actie maken naar binnen om zo met rechts op doel te schieten. Hij ging over links en zo strandde deze mogelijkheid in schoonheid. Het was dus steeds net niet en aan de andere kant moest FIT Boys scherp achterin blijven om de spaarzame aanvallen van CSVC onschadelijk te maken. Keeper Niels van der West was op zijn post en hield zijn doel schoon. Bij weer een aanval van FIT Boys werd topscoorder Jelmer van Dijk goed de zestien in gestuurd. Hij faalde oog in oog met de CSVC-goalie niet en maakte de o zo belangrijke 1 – 0 . Hier was BSVV-trainer Ben Battering, aandachtig toeschouwer, meer blij mee dan FIT Boys. Dit werd ook de ruststand.

De tweede helft was in de beginfase nog voor FIT Boys dat CSVC bleef vastzetten en kort dekte. CSVC wilde wel een resultaat halen en wisselde aanvallend. Ook FIT Boys moest de moegestreden Ivo van Ewijk wisselen voor Stefan Eefting. CSVC ging aanvallender spelen en FIT Boys was aan het zoeken naar een antwoord. In die fase liet de ploeg zich te ver terugdringen en kwam CSVC steeds dichter bij het doel van keeper Niels van der West. Het was wachten op een doelpunt voor CSVC en die kwam er ook. Lars Hilberts had met een lichte hamstringblessure het veld verlaten en was vervangen door Ruben Oostenbrink. Bij weer een aanval van CSVC kwam de voorzet op de rand van de 5 meter. Keeper Niels van der West kwam uit, maar kwam 2 CSVC-spelers tegen waarvan één de bal raakte en de andere Niels. De bal verdween in het doel en scheidsrechter Wenting zag er geen overtreding in en zo was het 1 – 1. Ook daarna wilde CSVC door drukken en had FIT Boys het lastig. Toch kwam de grootste kans nog voor FIT Boys. Stefan Eefting werd uitstekend diep gestuurd en kon de zestien in en kwam oog in oog te staan met de CSVC keeper. Daar waar iedereen een schot in de lange hoek verwachtte, wilde Stefan de keeper omspelen en kwam te veel naar de buitenkant en was deze 100% kans verkeken. In de slotfase was er nog een schermutseling bij de zijlijn waarbij de CSVC speler een trappende beweging maakte. Dat leverde hem rood op en zo eindigde CSVC met 10 man. Het had dus zomaar 2 – 1 kunnen worden en dat erkende de CSVC-staf na afloop ook wel. Zij waren blij met het punt, FIT Boys was teleurgesteld dat zij niet de 3 punten hadden. In de strijd om rechtstreekse degradatie is FIT Boys SVN’69 nu op 1 punt genaderd met 1 wedstrijd minder. De Houdini-act is nog niet ten einde….

Komende zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uit in Balkbrug op Sportpark De Balk tegen Avereest. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Peter Pot.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen (85e Lars de Boer), Gerjan Hoogenberg, Gerald Haandrikman, Corné van den Berg, Johan Vriesema, Julian Boom, Matthijs Bonnen, Lars Hilberts (75e Ruben Oostenbrink), Ivo van Ewijk (60e Stefan Eefting) en Jelmer van Dijk.