FIT Boys en Glimmen delen de punten in vlakke wedstrijd

15 april 2023
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontving deze speelzaterdag vv Glimmen. FIT Boys wil de blik omhoog richten om zo nog in het linker rijtje te geraken. En dan moet je winnen van Glimmen die net een plekje hoger staat met 1 punt meer en 2 wedstrijden meer. De plannen vooraf waren dus duidelijk, maar de eerste fase van de eerste helft was FIT Boys zoekende naar de juiste tactiek. Eerst trapte Pupil van de week Pepijn Schepel af en scoorde. Het spel ging op en neer en beide teams kregen één 100% mogelijkheid. De topscoorder van Glimmen Tim Oosterhof kopte uit een standaard situatie op de lat. Aan de andere kant had Jelmer van Dijk een vrije kopkans, maar deze ging net over. Na aanwijzing van coach Otto Halmingh werd de opbouwende centrale verdediger aan Glimmen-zijde steeds goed vastgezet en leed Glimmen meer balverlies. FIT Boys had de overhand en drukte ook door. De 1 – 0 leek in de lucht te hangen, FIT Boys legde ook wel enkele prima aanvallen op de mat maar zoals zo vaak dit seizoen is de ploeg dan in de laatste fase niet scherp en koelbloedig genoeg voor de goal. Zo werd de Glimmen-keeper amper getest ondanks het optische veldoverwicht. Beide ploegen gingen dus rusten met een 0 – 0 stand.

De tweede helft zakte het spelpeil aan FIT Boys-zijde en was er weer meer sprake van een gelijk opgaande strijd. Maar beide keepers werden nauwelijks getest deze middag. Zoals gezegd legden beide teams wel een paar prima aanvallen op de mat, maar in de afwerking ontbrak het aan scherpte. FIT Boys bracht nog vers bloed. Mike Jonink en Roan Koster kwamen Arjan Keizer en Stefan Eefting aflossen. Kort daarna kwam JO19-speler Marrin Strijker binnen de lijnen. Hij viel goed in als linksbuiten en zorgde voor gevaar. Bij een prachtige crossbal van Samba Sjon Vriesema kon Marrin aan het werk gezet worden. Uit de daaropvolgende aanval kwam geen kans. In de laatste fase kwam 2e JO19-speler Koen de Vries nog binnen de lijnen voor Daniël van der West en Koen ging voorin spelen. FIT Boys probeerde nog wel een soort slotoffensief er uit te persen, maar het wilde deze middag niet meer lukken. Ook Glimmen leek het punt te koesteren en zo kabbelde deze wedstrijd naar het einde tot de 88e minuut. Mike Jonink maakte bij de zijlijn een nette sliding op de bal en hielde deze ook in. De Glimmen-speler raakte bij deze actie ernstig gewond en bleef kermend van de pijn liggen. verzorgster Ria de Vries was er snel bij en gaf direct aan dat de speler niet meer verplaatst mocht worden en de ambulance werd gebeld. Die waren er snel en de speler is meegenomen naar het ziekenhuis in Assen. In onderling overleg werd de 0 – 0 tussenstand in de 88e minuut de eindstand. Door deze 0 – 0 en de overige uitslagen is voor Glimmen en FIT Boys het gat met de onderste plaatsen vergroot.

Naar nu blijkt heeft de speler van Glimmen een gebroken kuitbeen en is daaraan gisteren nog geopereerd. Vanaf deze plaats wensen staf en spelers van FIT Boys de Glimmen-speler heel veel sterkte en succes met zijn herstel toe.

Volgende week zaterdag 22 april speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in Mussel tegen sv Mussel. En met dat team heeft FIT Boys nog een appeltje te schillen, want thuis werd in een erg slechte wedstrijd met 0 – 4 verloren. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo Hein.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (70e Mike Jonink), Matthijs Bonnen, Gerjan Hoogenberg, Corné van den Berg, Johan Vriesema, Julian Boom, Jako van Faassen, Stefan Eefting (70e Roan Koster), Daniël van der West (80e Koen de Vries) en Jelmer van Dijk (75e Marrin Strijker).

Pupil van de Week: Pepijn Schepel