FIT Boys en Haulerwijk blijven steken op 0 – 0

11 februari 2023
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Tim Seubring, Otto Halmingh was ziek, ontving vandaag thuis op Sportpark Noord-West Haulerwijk. En FIT Boys had nog iets goed te maken, want uit werd er in een slechte wedstrijd van FIT Boys kant verloren met 3 – 1. En FIT Boys begon ook uitstekend aan de wedstrijd, zat er vel op en was de bovenliggende partij. Allereerst was er een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en SyriĆ«. Daarna maakte Pupil van de Week Viggo Venema de 1 – 0 en toen kon de wedstrijd van start. En de goede start van FIT Boys leverde ook enkele mogelijkheden op. Eerst werd Stefan Eefting goed diep gestuurd, kwam iets te veel rechts van het doel uit maar besloot toch te schieten en raakte het zijnet. Even later was Lars Hilberts er op links vandoor en koos voor de voorzet, maar die bereikte geen medespeler. Na een kwartier knokte Haulerwijk zich in de wedstrijd met fysiek spel waarbij ze het randje opzochten en daar soms overheen gingen. FIT Boys had het even lastig en vergat te voetballen en de bal in het bezit te houden. Het werd rommelig en Haulerwijk kon in de duels komen en dat hebben ze graag. En ook Haulerwijk kreeg mogelijkheden, maar had geen geluk met de afwerking of trof FIT Boys-keeper Niels van der West op hun pad. Tegen de rust was er sprake van een gelijk opgaande strijd en ook FIT Boys stak heel veel arbeid in de wedstrijd. De ploegen gingen met een 0 – 0 ruststand aan de thee.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. FIT Boys bood goed tegenstand tegen het fysieke geweld van Haulerwijk die veelal de lange bal speelde. Maar ook FIT Boys kon door vroeg druk zetten van Haulerwijk niet echt opbouwen en speelde ook vaak de lange bal. Het was zorgen voor FIT Boys om de links- en rechtsbuiten Lars Hilberts en Stefan Eefting aan het werk te zetten, soms direct en soms via balvaste spits Roan Koster die weer een uitstekende wedstrijd speelde. Maar ook Haulerwijk speelde voor de winst en het zou deze middag wel eens met 1 doelpunt beslist kunnen worden. Wie deze dan scoort pakt de 3 punten. Haulerwijk is een fysieke ploeg en schuwt de duels niet en speelt stevig op het randje en soms er over. Bij een overtreding op het middenveld van aanvoerder Gerrie Mulder op Stefan Eefting, die er geblesseerd af ging met een open wond op zijn onderbeen, trad scheidsrechter Jurre Schepers resoluut op en gaf direct rood en dat was achteraf gezien de blessure van Stefan ook wel terecht. Misschien wel een optelsom van een aantal stevige overtredingen van Haulerwijk-zijde. De Haulerwijk-spelers raakten al licht verhit. Het spel ging door, maar werd nog steviger. Haulerwijk was met 10 man toch nog het gevaarlijkste en leek de ultieme kans op de 0 – 1 te krijgen. Een penalty, maar daar stak assistent-scheidsrechter Johan Koster een (vlagge)stokje voor. Het was buitenspel en ook geen hands, maar de penalty ging niet door vanwege buitenspel. Langzaamaan liepen sommige Haulerwijkspelers tegen het kookpunt. Weer even later wist Haulerwijk te scoren, maar daar gingen twee overtredingen aan vooraf. Matthijs Bonnen werd in zijn maag geslagen en ging neer (Matthijs kreeg van deze tegenstander tijdens de wedstrijd diverse verwensingen naar zijn hoofd die niet voor herhaling vatbaar zijn), maar dit zag de scheidsrechter niet. En keeper Niels van der West werd binnen de 5 meter onreglementair aangevallen. Een vrije trap volgde en dus geen doelpunt. Inmiddels raakten een aantal Haulerwijkspelers aan de kook. FIT Boys kon via de ingevallen Jelmer van Dijk ook nog zomaar de 1 – 0 maken en Lars Hilberts was er van door en kon af op de Haulerwijk-keeper, maar werd al dan niet terecht terug gevlagd door de Haulerwijk-vlagger. Al met al leek een remise wel de juiste afspiegeling van de krachstverhoudingen tussen beide teams. Wat zich na de reguliere speeltijd nog afspeelde, laten we buiten dit verslag. Dat had niks te maken met voetbal. Veelzeggend was het in het veld springen van een Haulerwijk-supporter die de Haulerwijkspelers toebeet: “Doe nu even normaal, ik loop mij hier kapot te schamen voor jullie!” In de bestuurskamer was de rust weergekeerd en kon er op een prettige manier op dit voetbalgevecht worden teruggekeken. Allebei een punt en op naar de volgende wedstrijd.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (70e Lars de Boer), Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Thijs Oosting, Jako van Faassen (75e Ivo van Ewijk), Matthijs Bonnen, Giel Kerssies, Stefan Eefting (65e Jelmer van Dijk), Roan Koster en Lars Hilberts.

Zaterdag 4 maart om 14:30 uur speelt FIT Boys pas weer voor de competitie uit tegen SVBO.

Pupil van de Week: Viggo Venema