FIT Boys en Onstwedder Boys delen de punten

24 september 2022

Zaterdag speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Onstwedder Boys. Direct een goede graadmeter om te zien waar de ploeg staat, want Onstwedder Boys heeft een fysiek sterke ploeg. Trainer/coach Otto Halingh kent een aantal spelers wel en wist in de voorbespreking de sterke punten wel te benoemen. FIT Boys speelde slordig en niet met de inzet waarmee het in de beker Hoogeveen en Tiendeveen bestreed. Onstwedder Boys is een ploeg met een goede centrale verdediger en een veel scorende spits en dus speelt de ploeg veel de lange bal. Het druk zetten op de Onstwedder Boys-verdediging lukte niet echt en dus kreeg FIT Boys niet echt greep op de wedstrijd. Het was slordig aan de bal en de inzet was ondermaats. Toch was het FIT Boys die scoorde. Een corner werd afgeslagen en kwam op de rand zestien voor de voeten van Jelmer van Dijk en die bedacht zich niet en haalde uit. De bal verdween prima in de hoek (27e 1 – 0). Lang kon FIT Boys hier niet van genieten, want in de 31 minuut scoorde Onstwedder Boys en kreeg daarbij hulp van FIT Boys-keeper Niels van der West. De bal werd hoog de zestien ingebracht en Niels verkeek zich op de bal. Deze verdween net over Niels onder de lat in het doel (31e 1 – 1). Maar Niels redde zijn ploeg ook nog eenmaal, toen hij van dichtbij een inzet het doel uit ranselde. Ook FIT Boys krijgt nog een dikke kans. Matthijs Bonnen omzeilt de buitenspelval, maar zijn lob over de keeper verdwijnt op de deklat. Beide teams gingen met deze 1 – 1 tussenstand rusten.

In de tweede helft kwam Stefan Eefting voor Roan Koster in het veld en deed Otto Halmingh een kleine omzetting. Eén van de centrale verdedigers kwam door het goed vastzetten van Jelmer van Dijk niet meer opbouwen en daarmee was de angel uit het spel van Onstwedder Boys. FIT Boys had gedurende de eerste 20 minuten van de tweede helft de overhand en drukte door. Er kwamen wat mogelijkheden en één grote kans. Bij een aanval over rechts werd de bal prima hard en laag de vijf meter in gespeeld en daar had Stefan Eefting zijn voet tegen aan kunnen drukken, ware het niet dat hij onreglementair werd tegengehouden. De scheidsrechter zag het niet en liet doorspelen. Naarmate de tweede helft vorderde was er sprake van meer gelijkwaardigheid en kregen beide teams nog wat mogelijkheden, maar geen echte uitgespeelde kansen. Wel was Lars Hilberts een ware plaag voor de Onstwedder Boys-verdediging en af en toe kon hij alleen afgestopt worden door een overtreding te maken. sowieso speelde Onstwedder Boys vrij fysiek, maar dat zal bij de 4e klasse horen. Na ruim 90 minuten floot scheidsrechter Van der Heijden voor het einde en zo deelden beide teams de punten.

Zaterdag 1 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Haulerwijk.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Lars de Boer, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Corné van der Berg, Johan Vriesema, Julian Boom, Matthijs Bonnen, Jelmer van Dijk (80e Ivo van Ewijk), Roan Koster (45e Stefan Eefting), Lars Hilberts.