FIT Boys familiedag weer als vanouds gezellig

12 juni 2022
de Webmaster

Doordat menig FIT Boys team nog competitieverplichtingen had of een toernooi speelde, organiseerde FIT Boys de Familiedag in afgeslankte vorm. Maar daarom werd het niet minder gezellig in een lekker zonnetje op en rond het terras van de FIT Boys kantine. Rond 16:00 uur zat het terras en de kantine lekker vol en werd er met broodjes hamburger en worst bereid door Jan Jaap Drogt en Jesse Turkstra gezorgd voor de inwendige mens.

Rond 17:00 uur nam voorzitter Johan Boer het woord en allereerst werden twee bijzondere leden in het zonnetje gezet. Allereerst werd Jan Schepel naar voren gehaald. Hij is al 61 jaar actief spelend lid bij FIT Boys maat heeft besloten te stoppen als actief voetballer. Jan heeft een imposante carrière achter de rug, één om ‘U’ tegen te zeggen. Een welverdiend applaus viel hem ten deel. Daarna werd Sander Nijwening naar voren gehaald. Hij heeft een lange staat van dienst als onder andere kantinebeheerder, bestuurslid en organisator van de kaartavonden. Hij stopt er mee en FIT Boys is hem heel veel dank verschuldigd. Ook hier een meer dan terecht applaus.

Daarna zijn de verenigingsprijzen aan de beurt. De Speler van het Jaar is Jeroen Boelen, een echte teamspeler die alles over heeft voor het voetbal. Jeugdspeler van het Jaar is Julian Hoiting, die zich enorm ontwikkelt heeft, geen training overslaat en een echte teamplayer is. De Erik Jans bokaal (Verslaggever van het Jaar), vernoemd naar Erik Jans (die ons te vroeg ontvallen is) die in het verleden veel geschreven heeft over en voor FIT Boys, ging naar Albert Gerding die ons wekelijks meenam in de wereld van de scheidsrechters. De oogklep/blunderbokaal viel ten deel aan Tim Seubring, die dacht dat je wel 5 spelers mocht wisselen maar even vergeten was dat dit maar in 3 wisselbeurten mag. De topscoorder van het Jaar is Sjakie Kippengaas / Ronald van Waardhuizen die in FIT Boys 3 heel wat doelpuntjes meepakte. Als laatste was de prijs voor Vrijwilliger van het Jaar aan de beurt. Deze persoon doet heel veel voor de vereniging, staat altijd klaar om in te vallen, zit in de activiteitencommissie, organiseert de AED trainingen en verzorgt alle spelers binnen de vereniging en is de verzorgster van het 1e. Meer dan terecht is Vrijwilliger van het Jaar Ria de Vries. Ook FIT Boys 1 leider Maurits Beuling sprak lovende woorden en bood namens spelers en staf van het 1e Ria een mooi cadeau aan.

Na deze plichtplegingen genoot iedereen van een hapje en drankje in een heerlijk zonnetje. Maar de avond was nog niet ten einde. Rond 19:00 uur stroomde het terras leeg en verplaatste iedereen zich naar het hoofdveld voor de FIT Boys Penaltybokaal. Restaurant Palas, Piccola Roma en Combi Sport hadden de 1e, 2e en 3e prijs beschikbaar gesteld. Keepers Peter Jan Oosting en Niels van der West probeerden hun doel schoon te houden, maar FIT Boys blijkt over een aantal talentvolle penaltynemers te beschikken. De grote groep werd steeds kleiner en uiteindelijk werden de 3 prijzen verdeeld tussen Robert Haandrikman en de gebroeders Bazuin. Maar ook dit was nog niet het laatste onderdeel van de avond, er kon nog gekeken worden naar Nederland – Polen (eindstand 2 – 2). Het bleef tot in de late uurtjes gezellig en druk en zo kwam er een einde aan een mooie Familiedag light, na 2 jaar geen familiedag gevierd te hebben. Een groot woord van dank gaat uit naar de activiteitencommissie die alles tot in de puntjes had geregeld en aan alle vrijwilligers die achter de bar en in de keuken hun handjes uit de mouwen staken. Petje op! En nu? Zomerstop, waarbij er elke woensdag weer de FIT Boys Zomeravondvoetbalavond is. Lekker trainen en na afloop een pilsje doen bij barman Wim.

Tot volgend seizoen!