FIT Boys haalt op valreep punt tegen NWVV

6 mei 2023

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze middag op bezoek in Nieuw-Weerdinge om tegen NWVV te spelen. FIT Boys wil de aansluiting pakken met het linkerrijtje en NWVV wil promotie/degradatiewedstrijden in de strijd om de 5e klasse het liefst missen. FIT Boys begon prima aan de wedstrijd en was voetballend de bovenliggende partij. Het legde de eerste helft een paar prima aanvallen op de mat. Zodra FIT Boys ging voetballen, liet het zien meer kwaliteit te hebben. Maar naarmate de 1e helft vorderde ging FIT Boys te veel in de strijd die NWVV aanging geholpen door de scheidsrechter die niet consequent floot en zo diverse gele kaarten miste. Grootste kans was voor spits Roan Koster die zich prima vrijspeelde in de zestien, maar oog in oog met de NWVV-goalie naast schoot. NWVV kreeg de 1e kans in de schoot geworpen. Eerst was er dom balverlies aan FIT Boys-zijde. De dekking rechtsachter bij FIT Boys klopte niet en er kwam een voorzet, waarbij de NWVV-spits niet gedekt stond en vrij kon inkoppen (5e 1 – 0, Marko Mihlji). FIT Boys had daarna nog enkele prima aanvallen met een mogelijkheid en een kans. Na een goede combinatie tussen Jako van Faassen en Lars Hilberts kon het schot ter nauwer nood gepareerd worden door de NWV-keeper. Een ander schot verdween net naast. NWVV moest het vooral hebben van spelhervattingen en werd gevaarlijk uit vrije trappen en corners, waarbij FIT Boys niet strak genoeg dekte. Zo werd de rust met een 1 – 0 achterstand gehaald.

In de rust bleven Roan Koster en Johan Vriesema achter in de kleedkamer en werden vervangen door Thijs Oosting en Giel Kerssies. Lars Hilberts ging linksbuiten spelen en FIT Boys moest de gelijkmaker forceren. Een aantal malen ontsnapten FIT Boys -spelers aan een aanslag op de benen. In alle gevallen was er sprake van natrappen, maar in 1 situatie volgde maar geel. FIT Boys probeerde zich niet te irriteren aan de tegenstander en de scheidsrechter, maar dat viel deze middag niet mee. Bij een prima aanval kwam Stefan Eefting in de zestien in balbezit. Hij soleerde tussen diverse NWVV-spelers om zich vrij te spelen. Hij had kunnen afspelen op twee vrijstaande medespelers, maar koos voor de actie en ging tussen 2 NWVV-verdedigers door richting doel. Hij werd onreglementair gestuit, maat de scheidsrechter zag er geen penalty in. Om nog iets te forceren bracht FIT Boys spits Daniël van der West in voor Stefan Eefting en even later kwam Ivo van Ewijk nog binnen de lijnen voor de moegestreden Lars Hilberts. Naar later bleek was dit de gouden wissel. Tussen invallen en scoren had Ivo van Ewijk 2 balcontacten. De eerst was de controle op de knie uit een paas diep. De tweede was een vlammend schot in de dak van het doel (87e, 1 – 1). Vreugde en euforie aan FIT Boys-zijde en de toch wel terechte 1 – 1. FIT Boys wil doordrukken voor de drie punten, maar ook NWVV gaat meer naar voren spelen omdat het beseft dat het aan een gelijkspel niets heeft. NWVV zag nog een afstandsschot net over het doel verdwijnen en zo kwam na 2 minuten blessuretijd deze wedstrijd ten einde. FIT Boys kan zich met nog 3 wedstrijden te gaan definitief in het linker rijtje spelen. NWVV heeft nog wel punten nodig om de P/D plekken te ontlopen. Voor BSVV is het doek gevallen. De tegenstander van FIT Boys volgende week is door deze 1 – 1 bij NWVV – FIT Boys gedegradeerd.

Volgende week 13 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur uit op sportpark Bovensmilde tegen BSVV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bart Zinger.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Johan Vriesema (45e Tijs Oosting), Lars Hilberts (85e Ivo van Ewijk), Jako van Faassen, Stefan Eefting (70e Daniël van der West), Roan Koster (45e Giel Kerssies) en Jelmer van Dijk.