FIT Boys heeft geen moeite met BSVV

14 januari 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

RTV Drenthe heeft beelden gemaakt tijdens deze wedstrijd (zondagavond 18:30 uur RTV Drenthe Onze Club) en deden dit vanaf de hoogwerker van Euroclean Schoonmaakdiensten. Dank Euroclean!

Onderstaand de samenvatting van de wedstrijd met dank aan Onze Club – RTV Drenthe.

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontving op deze herfstmiddag rode lantaarndrager BSVV. FIT Boys wilde aansluiting houden bij de top 3 en BSVV wilde aansluiting houden bij de ploegen net boven de degradatiestreep. Het regende de gehele middag en er stond ook een stevige wind en met de wind in de rug begon BSVV nog best prima aan de wedstrijd. Het speelde brutaal vooruit en zette druk zodat FIT Boys niet kon opbouwen. De eerste fase had BSVV daardoor het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. FIT Boys liet zien over meer kwaliteit te beschikken en met de inzet zat het deze middag ook goed. De ploeg stak de nodige energie in de wedstrijd en was voetballend ook de bovenliggende partij. Het duurde tot de 26e minuut totdat FIT Boys voor het eerst gevaarlijk werd. Lars Hilberts werd goed diep gestuurd, kwam één op één met de BSVV-keeper, speelde deze door de benen maar de bal verdween naast. Twee minuten later was het wel raak. Een afgeslagen bal kwam op de rand zestien voor de voeten van spits Jelmer van Dijk en hij schoot met ‘binnenkant voet!’ uitstekend raak (1 – 0). Nog geen 6 minuten later was Lars Hilberts er weer vandoor en ronde nu wel beheerst af (2 – 0). Rust.

Na de rust verving Arjan Keizer de ligt geblesseerde Lars de Boer (lies). Het spelbeeld veranderde niet. BSVV wilde wel, maar het lukte niet echt en FIT Boys was duidelijk de bovenliggende partij. In de 58ste minuut ontving Lars Hilberts op rand zestien de bal, liet deze achter het standbeen langs lopen en speelde zo de BSVV-verdediger eenvoudig uit en stond één op één met de BSVV keeper Melvin van den Broek. Hij schoot beheerst raak laag in de lange hoek (3 – 0). Wedstrijd gelopen. BSVV gaf heel veel ruimte weg en met een beetje meer precisie had FIT Boys de score nog verder kunnen opvoeren. Thijs Oosting en Ivo van Ewijk vervingen Corné van den Berg en Johan Vriesema. Even later kwam ook Stefan Eefting (die de hele week ziek was geweest) binnen de lijnen voor de moegestreden Lars Hilberts. Stefan kreeg de ultieme kans op zijn eerste ster (25 doelpunten). Hij werd uitstekend aangespeeld in de diepte en kon zo richting BSVV doel. Hij liet de bal van de voet springen en weg was deze kans. Even later was het Jelmer van Dijk die met zijn tweede de 4 – 0 liet aantekenen. Daarna legde BSVV het hoofd in de schoot en liet FIT Boys af en toe powerplay zien. De bal bleef minuten lang in FIT Boys-bezit en BSVV liet het toe want zij waren leeg en gesloopt. Kort na de negentigste minuut floot de prima leidende scheidsrechter Jan Zagers voor het einde. Een duidelijke en terechte overwinning. FIT Boys stijgt naar plek 3 op de ranglijst 3 punten achter de beide nummers 1. Bijzonder detail in de topscoorderslijst is dat FIT Boys in de top 20 van topscoorders de 1e plek bezit met 7 doelpunten van Daniël van der West en Lars Hilberts en 6 doelpunten van Jelmer van Dijk (totaal dus 20 doelpunten).

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Lars de Boer (45e Arjan Keizer), Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Corne van den Berg (60e Thijs Oosting), Johan Vriesema (60e Ivo van Ewijk), Julian Boom, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen, Jelmer van Dijk en Lars Hilberts (70e Stefan Eefting).

Volgende week zaterdag 21 januari speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Waskemeer. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joop van Leeuwen.