FIT Boys heeft geen moeite met NWVV

12 november 2022

(Foto’s: Ria de Vries)

Op een zonnig Sportpark Noord-West speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh tegen nummer 6 NWVV. Na een slordig en slap begin waarin NWVV zowaar kansen kreeg, was het de rest van de 2e helft vooral eenrichtingsverkeer en soms een schiettent in de zestien van NWVV. Toen in de rust de kruitdampen waren opgetrokken was de stand slechts 3 – 0. Topscoorder Daniël van der West was 2 keer trefzeker en Matthijs Bonnen maakte de 3 – 0 compleet. Met een beetje meer precisie hadden dit ook dubbele cijfers kunnen zijn. Direct na rust scoorde Stefan Eefting de 4 – 0 en was de wedstrijd gelopen. Invaller Jelmer van Dijk bracht met 2 doelpunten de score op 6 – 1, want tussendoor had NWVV toch nog raak gekopt. Al met al een eenvoudige overwinning en FIT Boys deed hele goede zaken. Koploper Fc Assen kwam niet verder dan een gelijkspel en met een wedstrijd minder en 1 punt minder kan FIT Boys bij winst en nadat alle teams hun vrije zaterdag hebben gehad de koppositie pakken.

In de aanloop naar de wedstrijd en zelfs nog in de laatste fase van de warming up kreeg FIT Boys twee tegenvallers te verwerken. Corné van der Berg was ziek en aanvoerder Julian Boom raakte in de warming up geblesseerd. Geen probleem, Mike Jonink was de logische stand in voor Julian. FIT Boys was met name achterin even zoekende. De kwaliteit van NWVV ligt voorin met enkele snelle handige spelers. Zo kreeg NWVV de eerste mogelijkheden en moest de verdediging het even goed neerzetten. Na een kwartier was het gif uit het spel van NWVV gehaald en kon FIT Boys vooral veel balbezit hebben en ook de nodige kansen creëren. Het duurde nog wel tot een half uur toen wie anders dan topscoorder Daniël van der West de score opende (33e 1 – 0). Enkele minuten later was de schiettent geopend. Guus Kerssies leek te scoren maar miste de bal. Matthijs Bonnen trof wel doel (39e 2 – 0). Nog voor de rust leek de wedstrijd al beslist toen Daniël zijn 2e scoorde (44e 3 – 0). Wat opviel waren de vleugelspelers Lars Hilberts en Stefan Eefting die hun tegenstanders bij tijd en wijle doldraaiden en de assists voor de doelpunten verzorgden.

De 2e helft begon uitstekend toen Stefan Eefting na weer een prima aanval over links de 4 – 0 liet aantekenen. De wedstrijd was gespeeld. En nu was het zaak voor de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh om aan het doelsaldo te werken en de nul te houden. Dat eerste lukte wel, het laatste niet. Jelmer van Dijk viel in voor spits Daniël van der West en wist nog twee keer te scoren (5 – 0 en 6 – 1). Helaas scoorde NWVV tussendoor. Uit een corner/voorzet kon gekopt worden en viel er toch een tegendoelpunt. Na afloop tevredenheid bij de ploeg en ook het publiek. Dit soort wedstrijden tegen een wat mindere tegenstander liepen in het verleden nog wel eens moeizaam. Vandaag niet en in de kleedkamer kwam ook nog het bericht binnen dat koploper Fc Assen punten had verspeeld uit tegen Haulerwijk (2 – 2). Met een wedstrijd minder en 1 punt minder heeft FIT Boys de koppositie voor het grijpen.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (60e Jako van Faassen), Arjan Hoogenberg, Mike Jonink, Thijs Oosting, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Giel Kerssies, Stefan Eefting, Daniël van der West (70e Jelmer van Dijk), Lars Hilberts.

Zaterdag 19 november speelt FIT Boys om 14:30 uur uit op sportpark De Groenenberg in Glimmen tegen Glimmen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tim Riemeijer.