FIT Boys heeft selectie rond voor seizoen 2021-2022

11 juli 2021
de Webmaster

Na wederom een corona-seizoen met handhaving in de 3e klasse voor FIT Boys 1 en voor FIT Boys 2 in de reserve 3e klasse, is het tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. En dan komt de vraag om de hoek “Wie gaat er door? Wie stopt? Welke talenten komen er over uit de jeugd? En zijn er nog spelers van buiten de vereniging te strikken?” Met vereende krachten hebben de staf van FIT Boys 1 en 2 en de Technische Commissie de inventarisatie gedaan en diverse gesprekken gevoerd. En uiteindelijk met succes.

Afscheid nemen

Helaas zijn er ook spelers die stoppen. Wilko Stevens komt niet meer terug na een blessure die hij in het seizoen 2019-2020 al opliep en Elwin Dam hangt zijn prestatiegerichte voetbalschoenen aan de wilgen. Renaldo Boom stopt ook en gaat zeer waarschijnlijk komend seizoen in het buitenland werken. Leon Timmerman geeft prioriteit aan zijn studie naast zijn werk en Dirk Jan Smelt gaat zich volledig richten op zijn werk. Peter Jan Oosting gaat zich (nog) meer richten op zijn gezin en Matthijs Boer wordt trainer bij de voetbalopleiding van FC Groningen.

Nieuwe namen

Naast de afscheid nemende spelers kunnen we gelukkig ook enkele nieuwe spelers begroeten, zowel uit de eigen jeugd als ook van buiten de vereniging. Corné van de Berg (Witteveense Boys) en Bas Timmerman (in het verleden bij jeugd ACV gespeelt) kwamen van buiten. Uit de JO19 komen Erwin Bron, Jelmer van Dijk, Ivo van Ewijk, David Götz, Lars Hilberts, Tim Lutgers, Niels Hepping en Koen Westerhof over. Een deel zal aansluiten bij de selectie voor het 1e en 2e. Een deel zal in een nieuw te formeren team komen te spelen, het 5e heren senioren veld team.

Spelers die blijven

Uiteraard gaat het grootste deel van de 1e en 2e selectie door en dat zijn de volgende namen: Jeroen Boelen, Lars de Boer, Niek Boerhof, Merijn Boers, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jan-Jaap Drogt, Stefan Eefting, Jako van Faassen, Jos Gerding, Gerald Haandrikman, Robert Haandrikman, Mike Jonink, Arjan Keizer, Kevin Kooistra, Gert Jan Mellema, Nick Middelbos, Ruben Oostenbrink, Thijs Oosting, Remco Reinders, Ruben Schutten, Mark Seubring, Jesse Turkstra, Mark Visser, Thom Vredevoort, Martijn de Vries, Johan Vriesema, Bart vd West, Daniël vd West, Niels vd West en Robert Jan Winters.

Staf 1e en 2e

Otto Halmingh zal FIT Boys 1 blijven trainen. Tristan Haurissa neemt afscheid van FIT Boys 2 als trainer. Oud assistent-trainer FIT Boys 1 Tim Seubring wordt de nieuwe trainer van het 2e. De beide trainers zullen in de voorbereiding, waarin er eerst in één groep getraind zal worden, uit deze groep van 41 spelers een 1e en 2e selectie formeren en zoals gezegd zullen waarschijnlijk 3 spelers doorschuiven naar het nieuwe 5e.

Maandag 2 augustus zal de FIT Boys-selectie starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022.