FIT Boys heeft weinig moeite met VVAK

9 september 2023

(verslaggever: Martin Datema)

Alteveer Kerkenveld  – Op een zeer warme zaterdagmiddag toog FIT Boys 1 naar Alteveer Kerkenveld voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke Voetbal Vereniging Alteveer Kerkenveld (VVAK). FIT boys had na een moeizame eerste 10 minuten weinig moeite met de plaatselijke trots en won, tegen uiteindelijk 10 man, met 5 tegen 0.

Ondanks de waarschuwingen van trainer Tim Seubring, begon de selectie van FIT Boys te slap tegen de groen oranje formatie van trainer Ben Batterink en de eerste beste kans was dan ook voor de gastheren, een rake trap belandde uiteindelijk op de deklat van het FIT Boys doel. De Beilenaren leken wakker geschud en gingen er vol tegen aan. Seubring had wat ‘vaste’ basisspelers aan de kant gelaten om enkele jonkies aan het werk te zien. Zo kregen o.a. de 18 jarige Giel Stahlmecke en de 17 jarige Mart Oosting een kans. Ook Marrin Strijker en Koen de Vries mochten hun opwachting maken. En eerlijk gezegd, het trainersduo Seubring/Waninge kregen door de prestaties van de jongelingen een ‘luxe’ probleem in de schoenen geschoven, want de heren presteerden naar behoren.

Zaak was om vlot de score te openen en in de veertiende minuut diende de eerste kans zich aan, keeper Otten van VVAK maakte hands buiten zijn ‘16’ en een gele kaart en vrije trap tegen was zijn aandeel. Lars Hilberts benutte het buiten kansje en schoot de bal langs de muur en buiten bereik van Otten in het doel: 0 – 1. Later werd een doorgebroken Hilberts onreglementair gevoerd door VVAK-er Dylan Meinen, waar vriend en vijand (inclusief Meinen) rekende op een rode kaart gaf scheidrechter Jaap Snippen ‘slechts’ een gele prent. Die rode kaart kwam later in de wedstrijd wel, niet voor Meinen maar wel voor Danny Kreuze. Hij hield Mart Oosting op onsportieve wijze aan zijn shirt vast en Snippe zag daar rood in. De vrije trap, genomen door Stefan Eefting, die daaruit volgde leverde de 0 – 2 (41e minuut) op. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft

Trainer Seubring paste in de rust twee wissels toe, Arjan Keizer nam de plaats van Thijs Oosting in en Damian Swierczynski kwam voor Marrin Strijker. Opdracht was zo snel mogelijk de 0 – 3 maken om de wedstrijd in het slot te gooien. In minuut 61 was het dan zover, Julian Boom roste een losgelaten bal van keeper Otten in het dak van het doel. Teken voor de trainers om  nog wat vers bloed binnen de lijnen te brengen, Matthijs Bonnen kwam voor Mike Jonink, Daniël vd West  verving Giel Stahmecke, terwijl Johan (Sjon) Vriesema Koen de Vries afloste. VVAK streed nog wel tegen beter weten in, maar de hitte werd menig speler te machtig. Lars Hilberts scoorde zijn tweede in de 78e minuut, na fantastisch voorbereidend werk van Arjan Keizer, 0 – 4 en na de 0 – 5 (82e) van Daniël vd West was de wedstrijd gespeeld. Scheidsrechter Snippe voelde de zaken prima aan en floot na exact 90 minuten de wedstrijd naar het einde.

Volgende week zaterdag 16 september om 14:30 uur op Sportpark Noord-West in Beilen speelt FIT Boys de laatste bekerwedstrijd tegen MSC Meppel. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting (46. Arjan Keizer), Koen de Vries (64. Johan Vriezema), Gerjan Hoogenberg, Mart Oosting, Julian Boom, Stefan Eefting, Giel Stahlmecke (64. Daniël van der West), Lars Hilberts, Marrin Strijker (46. Damian Swierczynski), Mike Jonink (64. Matthijs Bonnen).

14. 0-1 Lars Hilberts

41. 0-2 Stefan Eefting

61. 0-3 Julian Boom

78. 0-4 Lars Hilberts

82. 0-5 Daniël vd West

Scheidsrechter: Jaap Snippe.