FIT Boys houdt 3e klasser Aduard 2000 op 4 – 4

27 augustus 2023

(Foto’s: Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde de laatste oefenwedstrijd voordat de bekerwedstrijden beginnen uit tegen 3e klasser Aduard 2000. Een sterke ploeg die vorig seizoen 4e eindigde en een periode pakte. Maar FIT Boys begon uitstekend aan de wedstrijd en gaf Aduard 2000 meer dan goed partij. Er was sprake van een gelijk opgaande strijd, waarbij Aduard liet zien over een prima ploeg te beschikken. Het was FIT Boys dat de score opende. Matthijs Bonnen kreeg in de 5 meter de bal zomaar voor de voeten en rondde prima af (8e 0 – 1). Maar Aduard kreeg ook zeker kansen en op een schot uit van rand zestien had keeper Robert Haandrikman geen antwoord (19e 1 – 1 Bart Star). FIT Boys heeft de organisatie goed staan, al is er op het middenveld vaak en mannetje te kort. Aduard combineert makkelijk, maar wist geen echte grote kansen te creëeren. Aan de andere kant hielp Aduard 2000 FIT Boys door een lage harde voorzet van Damian Swierczynski in eigen doel te werken (24e Ed). In de 32e minuut kreeg FIT Boys op de helft van Aduard 2000 een vrije bal en die kwam achterin de zestien bij de volledi vrijstaande Matthijs Bonnen die met een prima boogbal in de verre hoek de Aduard-keeper verschalkte (1 – 3). Dat werd niet de ruststand, want Aduard 2000 nam een corner slim en Rico Huizinga kon de zestien insnijden en schoot hard en beheerst raak in de verre hoek (36e 2 – 3). Vervelend voorval was nog de blessure van Daniël vd West, die na een veel te harde overtreding (normaal geel, of misschien wel….) naar de kant moest. Rust.

Na de rust schakelde Aduard 2000 een tandje bij en had FIT Boys steeds meer moeite met het positiespel. Het werd op sommige fases overlopen en mocht van geluk spreken dat Aduard het vizier niet op scherp had staan. Mondjesmaat kwam FIT Boys er uit via de sneller aanvallers voorin, maar kon geen echte kansen creëeren. Het was Aduard dat het heft stevig in handen had en hield en het wachten was op de gelijkmaker. En die viel in de 78e minuut, Leon Smit maakte de terechte 3 – 3. En Aduard zette door en 4 minuten later viel de 4 – 3 tegen de touwen (Lars Bijma). Een tussenstand waar niks op af viel te dingen. Toch wist FIT Boys nog de laatste energie aan te wenden om er toch nog een slotoffensief uit te persen. Eerst ging de al aardig moegestreden Lars Hilberts alleen op de Aduard 2000 keeper af. Door de vermoeidheid, zo zei hij na de wedstrijd, kon hij niet meer een hoek kiezen en strandde op de keeper. Tussendoor had Aduard ook nog legio kansen om de score op te voeren, maar zoals al eerder gezegd moet het vizier nog beter afgesteld worden. Even later kreeg FIT Boys een corner en die werd afgeslagen en kwam door de lucht richting Matthijs Bonnen. Hij bedacht zich niet, nam de bal in één keer uit de lucht en deze zeilde met een prachtige curve in de linker bovenhoek. Een wereldgoal! Helaas zijn er geen beelden van. De “O’s” en de “A’s” ook van de Aduard-kant waren niet van de lucht. Een mooie afsluiting van deze nuttige oefenwedstrijd die dus eindigde in 4 – 4. Al moet gezegd worden dat wanneer beide teams alle kansen hadden afgemaakt het 10 – 5 was geworden.

Opstelling FIT Boys 1e helft: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Mike Jonink, Nick Middelbos, Corné vd Berg, Jako van Faassen, Matthijs Bonnen, Damian Swierczynski, Jelmer van Dijk, Daniël vd West (20e Stefan Eefting) en Lars Hilberts.

Opstelling FIT Boys 2e helft: Robert Haandrikman, Corné vd Berg, Mike Jonink, Jesse Turkstra, Koen de Vries, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen (60e Erwin Bron), Lars Hilberts, Jelmer van Dijk, Damian Swierczynski (60e Tijs Bazuin) en Stefan Eefting.

Volgende week zaterdag 2 september om 14:30 uur op Sportpark Noord-West speelt FIT Boys de 1e bekerwedstrijd tegen Vitesse’63. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bert Loof.