UPDATE: FIT Boys is hot! Meld je snel aan! VOL = VOL

3 december 2018
de Webmaster

1 december: Welkom terug Anouk Bening En June Kiers! En Welkom Paula van der Kuur! Het bleef toch kriebelen en dus sluit Anouk aan bij ST Beilen/FIT Boys VR2. Heel veel plezier Anouk! En June komt over van De Weide en is ook een oude bekende. June, welkom terug en veel plezier bij ST Beilen/FIT Boys VR1. Paula, heel veel plezier en succes bij ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7!

26 november: Welkom Robin Flokstra en heel veel plezier bij FIT Boys JO7/8.

29 oktober: dochter Rozendal wilde een keer meetrainen met De Bengels (de JO7) en dat kan natuurlijk. Veel plezier!

15 oktober: Welkom Jayden Scheper en heel veel plezier bij FIT Boys JO7/8.

9 oktober: Welkom Emily Schuur! Eerst een proeftraining gedraaid en nu toch lid geworden. Heel veel plezier. En Kim, we hopen dat je het meetrainen met ST Beilen/FIT Boys VR2 leuk gaat vinden en je hopelijk ook lid gaat worden.

2 oktober: Welkom Merijn Boers! Terug van weggeweest. Veel plezier bij FIT Boys in de senioren op het veld!

Het is 1 oktober en de ledenadministratie draait nog steeds op volle toeren. Drie potentiële jeugdleden gaan proefdraaien en trainen eerst (een paar keer) mee of hebben al meegetraind. En daarnaast kunnen de inschrijfformulier niet aangesleept worden. Er is, om de groei enigszins op te kunnen vangen, gelijk maar een doos met 200 inschrijfformulier besteld. Daarmee staat de teller wat betreft nieuwe jeugdleden al op 23 en dat is inclusief de aanwas bij de Bengels (4 – 6 jaar), 6 totaal, want die worden eerst nog niet officieel lid (omdat dit gratis is) maar trainen wel bij FIT Boys! FIT Boys is echt hot en dat ondanks de Demografische ontwikkelingen (zie onderstaand). Ook bij de senioren is er groei en ook bij de dames. Daar waar het bij de dames leek op een selectie van krap 25 man, zitten ST Beilen/FIT Boys VR1 en VR2 nu weer op 28 man en op de reservelijst staan speelsters van VR1 zaal. Ook daar dus een goede ontwikkeling.

Noot: De dames die bij ST Beilen/FIT Boys voetballen, kunnen ook lid geworden zijn bij vv Beilen. Maar omdat de ST Beilen/FIT Boys volwaardig onderdeel uitmaakt van FIT Boys heten wij deze dames ook welkom. Voor de ST Beilen/FIT Boys maakt het ook niet uit van welke vereniging zij lid worden, ze spelen onder de vlag van de ST Beilen/FIT Boys.

Demografische gegevens
FIT Boys heeft er ‘last’ van dat het leerlingenaantal van de protestant-christelijke scholen binnen de gemeente in vergelijking met de openbare scholen iets afneemt. In het schooljaar 2017-2018 hadden de Christelijke scholen in Midden-Drenthe 990 leerlingen en 17,7% voetbalt bij FIT Boys (bedankt Jan, “Zo’n cijfer zegt niet zo veel.”). Het is inderdaad een heel algemeen cijfer, die een grove indicatie geeft dat de dekkingsgraad bij FIT Boys qua ledenaantal in verhouding tot het aantal leerlingen in Midden-Drenthe prima is en in vergelijking met andere voetbalverenigingen binnen de gemeente een van de hoogste. Wat ook opvalt is dat FIT Boys veel leden van buiten de dorps- en gemeentegrens heeft. Op de één of andere manier heeft de vereniging een aantrekkingskracht op voetballers buiten Beilen en de gemeente Midden-Drenthe. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de positieve uitstraling die FIT Boys heeft, mede ontstaan door een gedegen en prima jeugdopleiding, gevarieerd activiteitenaanbod en het maatschappelijk betrokken ondernemen (o.a. GGZ Sportdag, TT Toegangscontrole). In de afgelopen 8 seizoen is het ledenaantal licht gestegen, ondanks dat het leerlingenaantal op de Christelijke scholen licht is afgenomen. Al met al is FIT Boys erg tevreden met het huidige ledenaantal in het licht van de demografische ontwikkelingen en met het aantrekken van het zaterdagvoetbal in het algemeen zal deze ontwikkeling zich in de toekomst alleen maar verder doorzetten.

Even een overzicht vanaf begin seizoen 2018-2019:
1 t/m 6. 6 nieuwe Bengels
7. ? Bazuin (proeflessen)
8. ? Klaveringa (proeflessen)
9. Robin Flokstra (JO7)
10. Jayden Scheper (JO7)
11. Tom Oosterhof (JO7)
12. Eldam Debas (JO7)
13. Yaret Atobrhan (JO7)
14. Pepijn Schepel (JO7)
15. Tim Zwiep (JO7)
16. Dean van Beelen (JO7)
17. Emily Schuur (JO8)
18. Essey Yemane Hagos (JO8)
19. Abdulrahman Motlak (JO8)
20. Ferus Atobrhan (JO9)
21. Nuher Netsereab (JO9)
22. Noah Coerts (JO9)
23. Salah Motlak (JO11)
24. Thijmen Pars (JO11)
25. Julian Beeris (JO12)
26. Merijn Boers (senioren)
27. Paula van der Kuur (VR3)
28. June Kiers (VR1)
29. Anouk Bening (VR2)
30. Danitsja vd Werff (VR1)
31. Romeo Sint Maarten (2e) traint mee
32. Kim (VR2) proeftraining
33. Wilma van Vliet (VR1/2)
34. Moniek Brink (VR1)
35. Laura Kortenhoeven (VR1 zaal)
36. Wieke van Faassen (VR1 zaal)
37. Erwin Zomer (7×7 35+1)
38. Marcel Martens (7×7 35+1)
39. Harrie Kerssies (7×7 35+1)
40. Joop van Dalfsen (staf, 1e)
41. Stoffer-Remmelt Kats (staf, VR1)
42. Miranda Kroezen (kantinecommissie)
43. Jordy Doornbos (sponsorcommissie)
44. Kitty Zomer (kledingcommissie)
45. Irene Stevens (AED en Noodplan commissie)
46. Harrie Kerssies (geraniumcommissie)
47. Jan Voerknecht (donderdagochtendploeg)
48. Henk Scholing (donderdagochtendploeg)
49. Henk Heeling (donderdagochtendploeg)

Zoals je kunt zien komen er maar liefst 25 jeugdleden bij, maar ook maar liefst 14 seniorenleden. De groei zit dus niet alleen bij de jeugd. En FIT Boys is zo veel meer dan voetbal alleen. Dat is wel te zien aan de hoeveelheid nieuwe vrijwilligers op de lijst (10!). Sommige waren al even vrijwilliger, maar stonden nog niet als zodanig geregistreerd in de ledenadministratie.

Vanaf 11 augustus werd er weer getraind en de ervaring leert dat wanneer de zomervakantie is afgelopen er ook nog een grote toeloop van nieuwe (jeugd)leden zal zijn, en dat is gebleken. FIT Boys is blijkbaar hot, dus wees er snel bij en meld je aan (ledenadministratie@fitboys.nl). Want VOL = VOL!

1 aug: Zomerreces? Vakantie? Een gesloten sportpark? Niet bij de ledenadministratie van FIT Boys!

Daar waar het bij andere clubs verrassend rustig is op het gebied van de ledenmutaties, draait de ledenadministratie bij FIT Boys op volle touren. Zelfs vanaf vakantie-adressen worden nog wijzigingen doorgegeven.