FIT Boys bereikt mijlpaal in 2019: 705 leden!

2 juli 2019
de Webmaster

2 juli:
Het seizoen 2018-2019 zit er op en ook ledenadministratief kunnen we boeken sluiten en de balans opmaken. Er zijn 15 afmelding einde seizoen en door de belavond zijn er 18 nieuwe vrijwilligers bij. Opmerking daarbij is wel dat een groot deel van de lijst niet gebeld is in verband met ziekte en er veel gebelde leden niet opnamen.

De teller staat op 114 nieuwe leden dit seizoen 2018/2019 en dus 21 afmeldingen! 33 jeugdleden, 31 seniorleden en 50 vrijwilligers! Op dit moment telt de vereniging 705 KNVB-leden, verenigingsleden en relaties. Allemaal personen die of door te voetballen of door een vrijwilligerstaak te doen of door de club te steunen als sponsor of lid van De Vrienden van FIT Boys iets betekenen voor FIT Boys. En de lijst met 250 vrijwilligers is indrukwekkend! Sommige personen hebben overigens wel een dubbel (drie-/vierdubbel) functie.

Trend obv demografische gegevens onderwijs
Het ledenaantal bij de pupillen (tot en met de JO12) neemt af. Voor het seizoen 2019-2020 hebben we in die leeftijdsgroep nog 44 spelers. Bij de junioren (vanaf jO13 tot en met JO19) neemt het aantal ook licht af met volgend seizoen 107 spelers. Bij de senioren neemt het zaalvoetbal iets af, maar blijft de 7×7 tak groeien en de veldtak blijft ongeveer gelijk. Met 48 vrijwilligers zit de groei er bij ‘de kurk waar FIT Boys op drijft’ goed in.

In onderstaande grafieken is te zien aan de hand van de cijfers van de Christelijke en Openbare Basis- en Voortgezetonderwijsscholen in Beilen en de trend van het Aantal Leerlingen per schooljaar Basis Onderwijs in Beilen dat het ledenaantal bij de jeugd (pupillen en junioren) nog verder zal afnemen. De grafiek ‘Aantal Leerlingen in 2018-2019’ in terug te vinden op de Scholen op de Kaart-website. De grafiek ‘Aantal leerlingen per schooljaar’ is terug te vinden op de Alle cijfers-website. De overige 3 grafieken zijn gebaseerd op de informatie op beide genoemde websites en de cijfers uit de ledenadministratie van FIT Boys. Let wel, bij de toekomstige jaren is een trendvoorspelling gedaan op basis van de ontwikkeling in afgelopen jaren. Dit kan in de praktijk afwijken/anders zijn. Maar helaas is het wel een feit dat de leerlingenaantallen op alle Basisscholen, Christelijk en openbaar, afnemen. Wel een zorgelijke trend….

Dus aan de ene kant groei gedurende afgelopen seizoen vooral in de breedte, maar krimp bij de jeugd.

30 juni
En de teller staat nog niet stil. We zitten inmiddels op 702 leden. Thijs Oosting is weer lid geworden (speelde eerder in FIT Boys 1) en ook Joey Harms is lid geworden (hij was al leider bij ST Beilen/FIT Boys VR2). Ook kunnen we Jeroen Loovers begroeten bij de 7×7. Jeroen was al niet-spelend lid. Overigens zitten er nog meer 7×7-spelers in de pijplijn, onder andere Berry van der Giezen. Berry zal samen met Jeroen Loovers, Bert & Peter Doornbos, Erik Bos, Erik Verbeek, Jord van der Hoest, Rene Bening, Mark Seubring, Emiel Ludwig en Arjan Luchies het nieuwe 7×7 35+2 team gaan vormen. Afscheid namen we van Isis Bronswijk (MO15). Bedankt Isis voor je lidmaatschap.

Noot: na 1 juli zal de ledenadministrateur de leden die lopende het seizoen hun lidmaatschap hebben opgezegd afmelden in de ledenadministratie. Dan zal het aantal, helaas, weer dalen. Maar op 1 juli houdt FIT Boys weer een belavond om vrijwilligers te werven en vorig jaar leverde dit maar liefst 67 nieuwe vrijwilligers op. Grote kans dat dan het aantal leden weer stijgt. Maar voor nu maar even genieten van deze mijlpaal!

De teller staat op 96 nieuwe leden dit seizoen 2018/2019! 33 jeugdleden, 31 seniorleden en 32 vrijwilligers! Op dit moment telt de vereniging 702 KNVB-leden, verenigingsleden en relaties. Allemaal personen die of door te voetballen of door een vrijwilligerstaak te doen of door de club te steunen als sponsor of lid van De Vrienden van FIT Boys iets betekenen voor FIT Boys. En de lijst met 232 vrijwilligers is indrukwekkend! Sommige personen hebben overigens wel een dubbel (drie-/vierdubbel) functie.

26 juni
Jort van der Hoest (7×7) is het 700ste lid van FIT Boys! Een fantastisch aantal! Let wel dit zijn spelende-/bondsleden (398), verenigingsleden (84) en relaties (218). Allemaal personen die ook maar iets met FIT Boys te maken hebben als voetballer, vrijwilliger, sponsor of in wat voor vorm dan ook.

15 juni
Het is de laatste dag van de amateurtransferwindow. Na 6 maart konden we nog 8 nieuwe leden begroeten en dat waren Bas Tielken (JO11), Bo van der Velden (MO15), Rick Bentum (zaal), Rene Bening (vv Beilen, 7×7), Bert Doornbos (7×7), Isa Mensing (vv Beilen, VR1), Luciano van Spronsen (WNBC, JO11) en Iwan Lindemulder (JO8). Helaas waren twee potentiële nieuwe leden, moeder en dochter, net te laat om overschrijving aan te vragen. Hun aanvraag kwam 16 juni binnen, maar voor de dames en meisjes is dit geen ramp. Zij voetballen toch samen onder de vlag van ST Beilen/FIT Boys.

In de transferwindow namen we ook afscheid van enkele spelers, om uiteenlopende redenen (voetballen met vrienden, studie, woonplaats). Heel veel succes bij jullie nieuwe club! De afscheid nemende spelers: Jesse Drenth (Gruno), Dirk van Faassen (SVZ), David Götz (vv Beilen), Anne Jan Hepping (Gruno) en Kenan Memar (vv Beilen). Ook nemen we afscheid van Matthijs Boer (gaat trainerscarrière starten) en Arjan Vriesema (studie). Zij blijven wel niet-spelend lid bij FIT Boys.

Bij de 7×7 zit ook enorme groei. Naast de al bestaande teams (35+1, 45+1, 45+2 en VR3 7×7) komt er zeker een 35+2 team bij en waarschijnlijk een VR4 7×7. Nieuwe 7×7 spelers en speelsters zijn: Erik Bos, Arjan Luchies, Emiel Ludwig, Mark Seubring, Erik Verbeek en Nikki Dekker (stopt bij VR2). De heren blijven ook nog in de zaal voetballen. Heel veel plezier bij de 7×7!

De ledenadministratie was de afgelopen jaren in handen van Willy Boom, maar zij gaat stoppen. Willy, heel erg bedankt voor je inzet en adequate en snelle reacties! Kitty Zomer zal het gaan overnemen en zij zal op/rond 1 juli alle leden die gedurende het seizoen hun lidmaatschap hebben opgezegd afmelden in de ledenadministratie. LET OP!!!! Eind juni/begin juli wordt het 2e kwartaal van dit jaar (het 4e kwartaal van het seizoen (april, mei en juni)) nog afgeschreven. Dat lijkt dus vreemd als je je lidmaatschap hebt beëindigd, maar klopt dus wel.

Noot: De dames die bij ST Beilen/FIT Boys voetballen, kunnen ook lid geworden zijn bij vv Beilen. Maar omdat de ST Beilen/FIT Boys volwaardig onderdeel uitmaakt van FIT Boys heten wij deze dames ook welkom. Voor de ST Beilen/FIT Boys maakt het ook niet uit van welke vereniging zij lid worden, ze spelen onder de vlag van de ST Beilen/FIT Boys.

Demografische gegevens
FIT Boys heeft er ‘last’ van dat het leerlingenaantal van de protestant-christelijke scholen binnen de gemeente in vergelijking met de openbare scholen iets afneemt. In het schooljaar 2017-2018 hadden de Christelijke scholen in Midden-Drenthe 990 leerlingen en 17,7% voetbalt bij FIT Boys. Het is inderdaad een heel algemeen cijfer, die een grove indicatie geeft dat de dekkingsgraad bij FIT Boys qua ledenaantal in verhouding tot het aantal leerlingen in Midden-Drenthe prima is. Wat ook opvalt is dat FIT Boys veel leden van buiten de dorps- en gemeentegrens heeft. Op de één of andere manier heeft de vereniging een aantrekkingskracht op voetballers buiten Beilen en de gemeente Midden-Drenthe. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de positieve uitstraling die FIT Boys heeft, mede ontstaan door een gedegen en prima jeugdopleiding, gevarieerd activiteitenaanbod en het maatschappelijk betrokken ondernemen (o.a. GGZ Sportdag, TT Toegangscontrole). In de afgelopen 8 seizoenen is het ledenaantal licht gestegen, ondanks dat het leerlingenaantal op de Christelijke scholen dus licht is afgenomen. Al met al is FIT Boys erg tevreden met het huidige ledenaantal in het licht van de demografische ontwikkelingen en met het aantrekken van het zaterdagvoetbal in het algemeen zal deze ontwikkeling zich in de toekomst alleen maar verder doorzetten. Wel zet de afname van het leerlingenaantal op de protestant-christelijke scholen door en dit zien we terug in de jongere jeugdelftallen. Daar heeft FIT Boys er komend seizoen minder van. Wel een aandachtspunt en goed dat FIT Boys in gesprek is met vv Beilen om de mogelijkheden van samenwerken met jeugdteams te onderzoeken.

6 maart
6 maart begon de training van de Bengels weer op het veld, nadat het winterseizoen in de zaal getraind werd. En dat leverde maar liefst 3 nieuwe jeugdleden op. Welkom en heel veel plezier bij FIT Boys!

15 februari
Ook in februari blijft de ledenadministrateur het druk houden. Er komen weer 5 vrijwilligers bij, vrijwilligers die al vrijwilligerswerk deden maar nog geen verenigingslid waren. Het gaat om Hennie Doornbos (keuken), Gerrie Breider (leider), Hendrik Jan Eisen (leider), Hilde Feijen (leider) en Bertus Werndlij (leider). Welkom mannen en vrouwen, bedankt voor jullie inzet en veel plezier!

1 februari
Ook in januari konden we weer 10 nieuwe leden inschrijven. Top! Allereerst komt Tiemen Rook onze JO11 versterken. Veel plezier en succes Tiemen! En Quirijn Hoek, Kim Peters en Mariëtte van Dijken gaan bij de vrouwen van ST Beilen/FIT Boys spelen. Succes Quirijn, Kim en Mariëtte! En dan komen er ook nog 6 vrijwilligers bij! Vrijwilligers die al een functie hadden bij FIT Boys, maar die nog niet geregistreerd stonden als FIT Boys-lid. Nu wel! Dus welkom Hilda Hilberts, Tina de Jong, Jantje Moesker, Pauline Stel, Hilda Teijema en Marjan de Vecht. Nu al enorm bedankt voor jullie inzet als vrijwilliger en heel veel plezier.

1 januari
In december nog 12 nieuwe leden op de valreep. Robin Flokstra welkom bij FIT Boys en veel plezier bij JO8/9! En ook Jolien Hofman welkom terug. Vorig seizoen nog spelend bij de ST Beilen/FIT Boys MO17 en nu terug bij de dames. Veel plezier! Harmien Sikkema, Anneke Booij, Colinda van Dijk, Johan Götz, Greet Hepping, Anja Jonkers, André Kroezen, Roelanda Bazuin, Jose de Vries en Han Wilkens zijn ook verenigingslid geworden, omdat zij al langere tijd een vrijwilligersfunctie vervullen. Een formaliteit dus. Heren en dames, bedankt voor jullie inzet!

1 december
Welkom terug Anouk Bening En June Kiers! En Welkom Paula van der Kuur! Het bleef toch kriebelen en dus sluit Anouk aan bij ST Beilen/FIT Boys VR2. Heel veel plezier Anouk! En June komt over van De Weide en is ook een oude bekende. June, welkom terug en veel plezier bij ST Beilen/FIT Boys VR1. Paula, heel veel plezier en succes bij ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7!

26 november
Welkom Robin Flokstra en heel veel plezier bij FIT Boys JO7/8.

29 oktober
dochter Rozendal wilde een keer meetrainen met De Bengels (de JO7) en dat kan natuurlijk. Veel plezier!

15 oktober
Welkom Jayden Scheper en heel veel plezier bij FIT Boys JO7/8.

9 oktober
Welkom Emily Schuur! Eerst een proeftraining gedraaid en nu toch lid geworden. Heel veel plezier. En Kim, we hopen dat je het meetrainen met ST Beilen/FIT Boys VR2 leuk gaat vinden en je hopelijk ook lid gaat worden.

2 oktober
Welkom Merijn Boers! Terug van weggeweest. Veel plezier bij FIT Boys in de senioren op het veld!

1 oktober
Het is 1 oktober en de ledenadministratie draait nog steeds op volle toeren. Drie potentiële jeugdleden gaan proefdraaien en trainen eerst (een paar keer) mee of hebben al meegetraind. En daarnaast kunnen de inschrijfformulier niet aangesleept worden. Er is, om de groei enigszins op te kunnen vangen, gelijk maar een doos met 200 inschrijfformulier besteld. Daarmee staat de teller wat betreft nieuwe jeugdleden al op 23 en dat is inclusief de aanwas bij de Bengels (4 – 6 jaar), 6 totaal, want die worden eerst nog niet officieel lid (omdat dit gratis is) maar trainen wel bij FIT Boys! FIT Boys is echt hot en dat ondanks de Demografische ontwikkelingen (zie onderstaand). Ook bij de senioren is er groei en ook bij de dames. Daar waar het bij de dames leek op een selectie van krap 25 man, zitten ST Beilen/FIT Boys VR1 en VR2 nu weer op 28 man en op de reservelijst staan speelsters van VR1 zaal. Ook daar dus een goede ontwikkeling.

Even een overzicht vanaf juli 2018 t/m juni 2019:
1 t/m 9. 9 nieuwe Bengels
10. ? Bazuin (proeflessen)
11. ? Klaveringa (proeflessen)
12. Robin Flokstra (JO7)
13. Jayden Scheper (JO7)
14. Tom Oosterhof (JO7)
15. Eldam Debas (JO7)
16. Yaret Atobrhan (JO7)
17. Pepijn Schepel (JO7)
18. Tim Zwiep (JO7)
19. Dean van Beelen (JO7)
20. Emily Schuur (JO8)
21. Essey Yemane Hagos (JO8)
22. Iwan Lindemulder (JO8)
23. Abdulrahman Motlak (JO8)
24. Ferus Atobrhan (JO9)
25. Nuher Netsereab (JO9)
26. Noah Coerts (JO9)
27. Salah Motlak (JO11)
28. Thijmen Pars (JO11)
29. Julian Beeris (JO12)
30. Tiemen Rook (JO11)
31. Bas Tielken (JO11)
32. Luciano van Spronsen (JO11)
33. Bo van der Velden (MO15)
34. Merijn Boers (senioren)
35. Thijs Oosting (senioren)
36. Quirijn Hoek (VR1/2)
37. Kim Peters (VR1/2)
38. Mariëtte van Dijken (VR2)
39. Jolien Hofman (VR1/2)
40. Paula van der Kuur (VR3)
41. June Kiers (VR1)
42. Anouk Bening (VR2)
43. Danitsja vd Werff (VR1)
44. Romeo Sint Maarten (2e) traint mee
45. Kim (VR2) proeftraining
46. Wilma van Vliet (VR1/2)
47. Moniek Brink (VR1)
38. Isa Mensing (VR1)
49. Laura Kortenhoeven (VR1 zaal)
50. Wieke van Faassen (VR1 zaal)
51. Rick Bentum (zaal)
52. Marcel Martens (7×7)
53. Harrie Kerssies (7×7)
54. Bert Doornbos (7×7)
55. Erik Bos (7×7)
56. Arjan Luchies (7×7)
57. Emiel Ludwig (7×7)
58. Mark Seubring (7×7)
59. Erik Verbeek (7×7)
60. Nikki Dekker (7×7)
61. Rene Bening (7×7)
62. Jort van der Hoest (7×7)
63. Erwin Zomer (7×7)
64. Jeroen Loovers (7×7)
65. Joop van Dalfsen (staf, 1e)
66. Stoffer-Remmelt Kats (staf, VR1)
67. Joey Harms (staf VR2)
68. Jan Voerknecht (donderdagochtendploeg)
69. Henk Scholing (donderdagochtendploeg)
70. Henk Heeling (donderdagochtendploeg)
71. Hermien Sikkema (gastvrouw)
72. Anneke Booij (keukenmedewerker)
73. Colinda van Dijk (keukenmedewerker)
74. Johan Götz (kantinemedewerker)
75. Greet Hepping (keukenmedewerker)
76. Anja Jonkers (kantinemedewerker)
77. André Kroezen (kantinemedewerker)
78. Roelanda Bazuin (keukenmedewerker)
79. Jose de Vries (kantinemedewerker)
80. Hans Wilkens (kantinemedewerker)
81. Hilda Hilberts (keukenmedewerker)
82. Tina de Jong (keukenmedewerker)
83. Jantje Moesker (keukenmedewerker)
84. Pauline Stel (keukenmedewerker)
85. Hilda Teijema (keukenmedewerker)
86. Marjan de Vecht (keukenmedewerker)
87. Hennie Doornbos (keukenmedewerker)
88. Gerrie Breider (leider)
89. Hendrik Jan Eisen (leider)
90. Hilde Feijen (leider)
91. Bertus Werndlij (leider)
92. Miranda Kroezen (kantinecommissie)
93. Kitty Zomer (kledingcommissie)
94. Jordy Doornbos (sponsorcommissie)
95. Irene Stevens (AED en Noodplan commissie)
96. Harrie Kerssies (geraniumcommissie)
97 t/m 112. 16 nieuwe vrijwilligers