FIT Boys jeugd behaalt uitstekende resultaten

2 december 2017
de Webmaster

En resultaten zijn ook je jeugdige talenten maximaal ontwikkelen en zien groeien. Consequent zijn in je jeugdopleiding en je niet laten afleiden door alleen maar de uitslagen en standen, geeft op de langere termijn goede, talentvolle jeugdspelers in de FIT Boys-jeugd. En dat is wat FIT Boys doet binnen zijn jeugdopleiding. Niet elke lichting is kwalitatief even sterk, maar als je de talenten van elke lichting blijft ontwikkelen kom je ook tot mooie resultaten. De ene jeugdspeler bloeit al op in de JO9 en JO11. De andere jeugdspeler is een laatbloeier en ontwikkelt zich maximaal op latere leeftijd. Voor al deze talenten is plek binnen FIT Boys en aan al deze talenten besteed FIT Boys evenveel aandacht, voor iedere speler/speelster op zijn/haar eigen niveau.

ST Beilen/Fit Boys MO15-1 won met 2 – 6 uit bij SVO BDE MO15-2. FIT Boys JO9-1 moest de punten in Assen laten na een 8 – 5 verlie van LTC JO9-2. FIT Boys JO11-3 speelde met 3 – 3 gelijk tegen De Weide JO11-8 en FIT Boys JO11-2 won met 0 – 2 uit bij HZVV JO11-5.

FIT Boys JO13-3 ging op bezoek in Hollandscheveld bij SJO HH’97 JO13-2G. Er werd knap gewonnen met 0 – 2. HHCombi JO15-1 en FIT Boys JO15-2 maakten er een spannende pot van. Bij 2 – 2 wist FIT Boys nog één keer het net te vinden en won zo met 2 – 3.

FIT Boys JO19-1 ging onder leiding van coach Carl Drenth op bezoek in Pesse en speelde tegen Pesse JO19-1. De ploeg kwam door twee keer Walter Kammer op 0 – 2, maar het had ook 2 – 5 kunnen staan als alle kansen aan beide zijden er in waren gegaan. Pesse wist toch weer op 2 – 2 te komen, mede ook door een onterecht gegeven penalty. Toen Pesse ook nog op 3 – 2 kwam moest coach Carl een maximaal beroep doen op de mentale weerbaarheid van JO19-1. De ploeg was met van alles bezig, behalve voetballen, maar maakte toch nog de 3 – 3. Voor invalcoach Carl Drenth en coach Tim Seubring is er genoeg stof om tijdens de training deze week te bespreken.

De FIT Boys jeugdopleiding staat als een huis. FIT Boys JO19-1 en JO19-2 staan onder leiding van de ervaren Tim Seubring (speler FIT Boys 1), Johannes de Boer (oud speler FIT Boys 1) en Michel Meinsma. Tim is bezig met zijn TC3 en behaald met zijn team prima resultaten in de 1e klasse. Hij krijgt daarbij hulp van invalcoaches Gerard Schans, Carl Drenth en Wout Flokstra. Alle drie oud 1e elftal-spelers en Wout geeft op woensdag training aan de groep.

FIT Boys JO17 staat onder leiding van Gerald Haandrikman en Matthijs Bonnen, beide spelers van FIT Boys 1. Zij spelen 3e klasse en hebben vooral een ontwikkel najaarsseizoen. De JO15-lichting staat onder leiding van trainers/coaches Mark Visser (speler FIT Boys 2), Jesse Drenth (speler FIT Boys 2) en Mark Hessels (speler JO19). Zij worden geassisteerd door Douwe Visser, Johan Koster, Martin van Beellen en Jako van Faassen. Dit begeleidingsteam heeft heel veel ervaring en kan de JO15-lichting maximaal ontwikkelen.

De FIT Boys JO13-talenten worden getraind door Maarten Paping, Matthijs Boer en Thijs Oosting (FIT Boys 1). De begeleiding wordt gedaan door Jan Bonnen, Marco Nijland, Rick Molema, Berjon Groenink en Herwin Bolwijn. De trainers zijn ervaren en geven al vele seizoenen training en de begeleiding bezit een schat aan ervaring. Hier kunnen de JO13-talenten veel van leren en deze leeftijdsgroep speelt zeer verzorgd en aanvallend voetbal.

FIT Boys JO11 krijgt training van Edwin Roijinga (oud 1e elftal speler), Bart vd West (JO19-1), Stefan Eefting (FIT Boys 1) en Robert Haandrikman (JO19-1). Robert loopt ook nog op dinsdag en donderdag stage bij onze buurman vv Beilen, waar hij ook de training van de jeugd verzorgd. De begeleiding is in handen van Wesley Tijms, Ronald Lutgers en Martin Hoiting. Dat deze talenten zich maximaal ontwikkelen, blijkt wel uit het verzorgde voetbal dat deze teams al op de mat leggen.

FIT Boys JO9, JO8, JO7 en de Bengels hebben zeer ervaren trainers. Martin Hoiting, Paul Nap, Arjan Schepel en Aljon Stahlmecke trainen deze jongste talenten. Martijn Hoiting is nieuw als trainer en Paul Nap geeft al een aantal seizoenen training. Arjan is ook trainer van FIT Boys 2, is oud 1e elftalspeler en heeft zijn sporen als jeugdtrainer in het verleden meer dan verdiend. Net zo als Aljon, die ook oud FIT Boys 1 speler is en een zeer ervaren jeugdtrainer is.

Maar los van de ontwikkeling, zijn er misschien in deze najaarscompetitie ook nog wel twee kampioenschappen te vieren. FIT Boys JO11-3 en JO13-2 kunnen nog kampioen worden. Hieronder de stand en het resterende programma. Het is razend spannend, maar wie weet kan FIT Boys 9 december 2 kampioenen begroeten.